Kanal İstanbul güzerghına yakın taşınmazlar satışa çıkarıldı

İmamoğlu'nun "Bunlar gizli gizli ihale yapıp, Kanal İstanbul’da yol yürümeye çalışıyorlar" dediği, Kurum'un yorum yapmadığı Kanal İstanbul yakınlarında arsalar satışa çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlere günler kala özellikle İstanbul’a ilişkin birçok tartışma ile birlikte Kanal İstanbul projesi de gündemdeki yerini koruyor.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı adayı Murat Kurum Kanal İstanbul hakkında, “İstanbullunun gündeminde olmayan bizim gündemimizde olmayacak” dese de AK Partili Sultangazi Belediyesi’nin Kanal İstanbul güzergahına yakın olan Arnavutköy’deki taşınmazlarını satışa çıkarması dikkat çekti.

KANALA 460 METRE MESAFEDE ARSALAR

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Belediye, biri Sultangazi Cebeci’de dördü de Arnavutköy’de olmak üzere beş taşınmazın satışı için bir ilan yayımladı. Arsaların yaklaşık bedeli 175 milyon TL. Belediyenin Arnavutköy Haraççı, Taşoluk, Çilingir mahallerinde yer alan taşınmazları da satış listesinde. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne göre ham toprak niteliği taşıyan Çilingir Mahallesi’nde bulunan taşınmaz, Kanal İstanbul güzergâhına yaklaşık 460 metre mesafede. Taşoluk Mahallesi’nde bulunan 0 ada 555 parseldeki taşınmazın arsa niteliğinin ise tarla olduğu belirtildi. 

İMAMOĞLU: GİZLİ GİZLİ YOL YÜRÜMEYE ÇALIŞIYORLAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin “Bunlar gizli gizli ihale yapıp, bir yandan Kanal İstanbul’da yol yürümeye çalışıyorlar” açıklaması yapmıştı.

Kanal İstanbul projesi hakkında İBB’nin açtığı dava sonucu geçtiğimiz ay imar planları iptal edilmişti. 

 

(HABER MERKEZİ)