Kanal İstanbul bilmecesi: Kurum, 'Gündemimizde değil', bakanlık 'devam ediyor' dedi

İBB adayı Murat Kurum'un 'Gündemimizde değil' dediği Kanal İstanbul projesinin çalışmalarının bakanlık tarafından devam ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı Murat Kurum'un, Kanal İstanbul hakkında "Gündemimizde değil" açıklaması bakanlık tarafından yalanlandı.

Birgün'den İsmail Arı, Kanal İstanbul Projesi’ni Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sordu. 6 Mart tarihinde yöneltilen “Kanal İstanbul projesi yapılacak mı?” sorusuna 14 Mart’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yanıt verdi.

Bakanlığın yanıtında, “Projenin mühendislik çalışmaları tamamlanmış olup etaplar halinde imar planı çalışmaları devam etmektedir. Kanal İstanbul güzergahında yer alan ulaştırma yapılarına ait projelerin çalışmalarına başlanılmıştır. Etaplar halinde ilgili kurumlar ile koordineli olarak çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Kurum, İBB Başkanı seçilmesi halinde Kanal İstanbul Projesi’nin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya mevcut yönetimi eleştirerek cevap vermiş ve “İstanbul’la ilgilenmeyenlerin, İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmayanların, İstanbul’un ulaşım çilesini, deprem riskini ortadan kaldırmayanların ajanslar üzerinden kurduğu senaryolar ve biz bu senaryolara ortak olmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul’un sorunlarıyla ilgileneceklerini ve sadece İstanbul’a odaklanacaklarını söyleyen Kurum, “Kanal İstanbul Projesi İstanbul’a bir ihanettir” diyenlerin hep aynı senaryolar kurduğunu ve bu senaryoları da gündemi İstanbul olmayanların yazdığını söylemişti: “Siyasi senaryolar. İstanbullular ve biz bu senaryoların farkındayız. İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir iş bizim de gündemimizde olmayacak.”

(HABER MERKEZİ)