Kanada'nın ünlü yemeğinin ismi Putin'i çağrıştırdığı için değiştirildi

Kanada'da ünlü bir yemek olan "Poutine" Rusya lideri Putin'in ismini çağrıştırdığı gerekçesiyle hedef alındı, restoran tehdit aldıklarını belirterek yemeğin ismini değiştirdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'da bir restoranın Rusya lideri Vladimir Putin'in ismini çağrıştıran ünlü yemeğinin ismini değiştirmek zorunda kaldığı açıklandı. Independent gazetesinin haberine göre, Kanada'da bir restoran, "Poutine" adlı yemeğin adını değiştirdiğini açıklarken bir başka restoran da benzer bir ismi olduğu gerekçesiyle tehdit edildiğini duyurdu.

Haberde, Kanada'daki Le Roy Jucep isimli restoranın "Poutine" ismini taşıyan ünlü yemeği nedeniyle "tehdit edildiği" bunun üzerine yemeğin ismini "la frite fromage sauce" (kızarmış peynir gravy) yaptığı duyuruldu. Yemeğin 1950'lerde Kanada'nın Quebec eyaletinde ortaya çıktığını açıklayan restoran, "Yemeğin kökeniyle ilgili çok sayıda hikaye var. Gerçek olan tek şey Poutine'in, müşterilerini memnun etmek isteyen tutkulu şefler tarafından yaratılması. Biz açıldığımız günden beri aynı değerleri koruyoruz. Bugün de acımasız Rus rejimine karşı özgürlükleri için cesurca savaşan Ukrayna halkını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa'da şubeleri olan Maison de la Poutine (Poutine'nin Evi) adlı restoran da Ukrayna'nın işgalinin başlamasının ardınan tehdit edildiklerini 3 Mart'ta açılamıştı. (DIŞ HABERLER)