Kanada'nın Ukrayna'ya yollayacağı silahların Peşmerge için ayrıldığı ortaya çıktı

Kanada hükümetinin Ukrayna'ya göndereceği silahların, 2016'da IŞİD'le savaş sırasında Peşmerge için ayrıldığı ama Irak'ın merkezi hükümetinin itirazı nedeniyle depoya kaldırıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'nın Rusya'yla yaşanan kriz nedeniyle Ukrayna'ya göndereceğini açıkladığı silahların, 2016 yılında Irak'ta Peşmerge için ayrılan ancak merkezi hükümetin karşı çıkması nedeniyle depoya kaldırılan ekipmanlar olduğu ortaya çıktı. Ottawa Citizen gazetesinin haberine göre, söz konusu ekipman, silahlar ve cephanelik beş sene önce IŞİD'le savaş sırasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne gönderilecekti. Ancak Bağdat'taki merkezi hükümetin itirazı sonrası bu silahlar depoya kaldırıldı.

Gazete, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun pazartesi günü Kiev'e yollayacakları silahların, Kürtler için ayrılan silahlar olduğunu teyit ettiğini yazdı. Buna göre, o dönem Erbil'e yollanması planlanan silahlar, Carl Gustaf tank savar sistemleri haricinde, Kiev'e yollanacak.

Kanada'nın göndereceği silah ve teçhizat arasında susturuculu keskin nişancı tüfekleri, havan topları, el bombası atıcıları, tabancalar, makineli tüfekler, cephanelik, termal dürbün ve kameralar bulunuyor. Ekipmanın 500 ila 600 personeli donatabileceği belirtiliyor. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dan Le Bouthillier, silahların hâlâ Kanada'da bulunduğunu ve Ukrayna'ya ne zaman gönderilecekleri konusunda kesin bir tarihin henüz belirlenmediğini söyledi. (DIŞ HABERLER)