Kanada polisine siber saldırı: İnceleme başlatıldı

Kanada polisi, 'alarm verici' olarak nitelendirdiği siber saldırının Kanadalıların güvenliğine tehdit oluşturmadığını açıkladı. Siber saldırıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Fotoğraf: Sora Shimazaki/ Pexels
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada federal polisi, 23 Şubat Cuma günü sistemlerinin 'alarm verici' bir siber saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırının kurum faaliyet ve işlemleri üzerinde bir etkisinin olmadığı, Kanadalıların güvenliğine bir tehdit oluşturmadığı belirtildi.

Reuters'ın aktardığına göre, Kanada Kraliyet Atlı Polisi Sözcüsü, "Durum çok hızlı bir şekilde ilerliyor ama bu sefer polis operasyonları üzerinde bir etki veya Kanadalıların güvenliğine herhangi bir tehdit olmadı" dedi. Bu büyüklükte bir saldırının alarm verici olduğunu ifade eden Polis Sözcüsü, hızlı bir çalışma ve azaltma stratejilerinin polisin bu tür tehditleri tespit etme ve önleme yönünde attığı önemli adımları gösterdiğini söyledi. 

'SALDIRININ BOYUTUNU ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Polis, siber saldırıyla ilgili inceleme başlatıldığını ve saldırının boyutunu anlamaya çalıştıklarını bildirdi. Saldırının istihbarat servisleri üzerinde herhangi bilinen bir etkisinin olmadığı bilgisi de paylaşıldı. Kanada hükümeti, geçen ay yaptığı bir açıklamada, dışişleri departmanının da benzer bir siber eylemle karşı karşıya kaldığını, aralarında çalışanların da olduğu kişilerin kişisel bilgilerine izinsiz erişim sağlandığını bildirmişti. 

Savunma Bakanı Anita Anand ise geçen yıl yaptığı açıklamada, ülkenin kritik altyapısının gittikçe daha fazla siber saldırının hedefi olduğunu belirtmiş, bu durumun Kanada ekonomisine önemli bir tehdit oluşturduğu kaydedilmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)