Kanada Başbakanı Trudeau'ya taş atan kişiye ev hapsi

Covid-19 kısıtlamalarını protesto ederken Kanada Başbakanı Trudeau'ya taş atan Shane Marshall, 90 gün ev hapsi ve bir yıl denetimli serbestlik cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'da 2021 seçim kampanyası sırasında Başbakan Justin Trudeau'ya taş atan bir kişi 90 gün ev hapsi ve bir yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, seçim kampanyası sırasında Covid-19 pandemisi ile ilgili kısıtlama ve önlemleri protesto eden bir kalabalığın yanından geçerken atılan taşlar Trudeau'ya isabet etmiş, Kanada Başbakanı protesto sırasında yara almamış, partisi Liberal Parti de sonrasında seçimleri kazanmıştı. Bu olayla bağlantılı olarak mart ayında hakim karşısına çıkan Shane Marshall, saldırı suçunu kabul etmişti.

'KARAR DENGELİ VE YERİNDE'

Shane Marshall'ın avukatı Luke Reidy'nin açıklamasına göre, 8 Mayıs Pazartesi günü Ontario'da görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıkan Marshall, 90 gün ev hapsi ve bir yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Hakim Kevin McHugh, 'pişmanlık göstermesi ve suç kaydı bulunmaması cezasını hafifletici sebepler olsa da Marshall'ın davranışının üst düzey bir siyasetçinin ciddi bir biçimde yaralanmasına yol açma potansiyeline sahip olduğuna' hükmetti. Reidy, hakimin kararının 'söz konusu şartlar altında dengeli ve yerinde olduğunu' söyledi. 

Marshall'ın avukatları sanığın 60 gün kamu hizmeti cezası almasını talep ederken, savcılar sanık hakkında 30 gün hapis cezası istemişti. (DIŞ HABERLER)