Kampüs Cadıları 'pijama yasağını' protesto etti

Kampüs Cadıları'ndan Cihannüma KYK Yurdu'nda kadın öğrencilere pijama yasağına protesto: "Biz buradayız, hiçbir dayatmanıza uymuyoruz, bizlere biçmeye çalıştığınız baskıcı yaşamları kabul etmiyoruz."

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kampüs Cadıları, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi içerisindeki Cihannüma KYK Yurdu'nda kadın öğrencilerin pijama giymelerinin “ahlaki olmadığı” gerekçesiyle yasaklanmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Yurt önünde düzenlenen açıklamada pijama giyen kadın öğrenciler, “Yurtlarımızda ahlak bekçilerine hesap vermeyeceğiz, nerede ne istersek onu giyeriz” yazılı pankart taşıdı.

Öğrenciler yaşam alanları olan yurtlarda diledikleri gibi giyinebilmek istediklerini vurgulayarak, “KYK’nın kadın yurtlarında uygulamaya çalıştığı bu cinsiyetçi ve ayrımcı tutumları kabul etmiyoruz. Sadece kadın olduğumuz için bizlere dayatılan bu ahlakçılığa, zorbalığa ve hak ihlallerine boyun eğmeyeceğiz. 18 yaşından büyük, bağımsız insanlar olan biz kadınların nerede ne giyeceğine, nerede pijama giyebileceğine karışmayacaksınız, izin vermiyoruz” dedi.

'CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN OLDUĞU YURTLAR İSTİYORUZ'

Kadınlar olarak yurtlarda, üniversitelerde, kampüslerde cinsiyetçiliğe uğramadıkları eşit ve özgür bir yaşam için mücadele ettiklerini vurgulayan öğrenciler, cinsiyetçi ayrımcı uygulamalara karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Açıklamada son olarak şunlar kaydedildi;

“Biz genç kadınları bu tarz cinsiyetçi, ahlakçı ve ayrımcı uygulamalarla hizaya sokabileceklerini düşünenlere sesleniyoruz: Biz buradayız, hiçbir dayatmanıza uymuyoruz, bizlere biçmeye çalıştığınız baskıcı yaşamları kabul etmiyoruz! Yurtlarımızda pijama da giyeceğiz, istediğimiz şekilde de davranacağız. Genç kadınları karşınıza almamanızı öneriyoruz. Bizlere karşı dayatmalarınız, baskılarınız arttıkça karşınızda güçlenen ve büyüyen bir kadın mücadelesi, kadın dayanışması bulacaksınız. Güvende olduğumuz, ayrımcılığa uğramadığımız, cinsiyet eşitliğinin olduğu yurtlar istiyoruz.”