Kamboçya'da ilk kez bir kişi Covid-19'dan öldü

Güney Asya ülkesi Kamboçya'da, bugün ilk kez bir kişi Covid-19'dan öldü. 16 milyon nüfuslu ülkede, bugüne dek toplamda sadece 1124 kişi Covid-19'a yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınını kontrol altında tutmakta dikkat çekici bir başarı sağlayan Güney Asya ülkesi Kamboçya'da, ilk kez bir kişi Covid-19'dan öldü. Kamboçya Sağlık Bakanlığı, iki haftadan kısa süre önce virüse yakalanan 50 yaşındaki bir erkeğin bugün vefat ettiği açıklandı.

Korona virüsü testi 27 Şubat'ta pozitif çıkan bu kişinin, kıyı kenti Sihanoukville'de bir Çin vatandaşının şoförlüğünü yaptığı belirtildi. Söz konusu Çin vatandaşının da Covid-19 pozitif olduğu açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) korona virüsü salgınını pandemi ilan etmesinin üzerinden tam bir yıl geçmişken, 16 milyon nüfuslu Kamboçya'da bugüne dek toplamda sadece 1124 kişi Covid-19'a yakalandı. Ülkede bugüne dek de can kaybı görülmemişti. Ancak yetkililer, 20 Şubat'tan bu yana görülen vaka artışlarından endişe duyduklarını belirtiyor.

Kamboçya'nın yanı sıra komşuları Laos, Tayland ve Vietnam da salgını kontrol altına alabilen ülkelerden.

Kamboçya'daki aşılama programı da, Covax üzerinden geçtiğimiz ay gönderilen AstraZeneca aşılarıyla başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Kamboçya Covid-19