Kalın'dan Ermeni Soykırımı açıklaması: Biden'a zamanı geldiğinde karşılık verilecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanımasının 'kabul edilemez' olduğunu söyledi ve Ankara'nın 'zamanı geldiğinde karşılık vereceğini' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanımasına tepki gösterdi. "Açıklamayı tamamen reddediyoruz ve kınıyoruz" diyen Kalın, Biden'ın ifadelerinin 'kabul edilemez' olduğunu ve Ankara'nın 'zamanı geldiğinde karşılık vereceğini' söyledi. 

"Önümüzdeki günler ve aylarda farklı şekillerde ve derecelerde karşılık verilecek" ifadelerini kullanan Kalın, ABD’nin İncirlik üssünü kullanımının kısıtlanıp kısıtlanmayacağı veya Türkiye’nin hangi adımları atacağı konusunda bilgi vermedi. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından konu hakkında konuşacağını aktardı. 

Kalın, "ABD ile yapacağımız her şey, bu talihsiz ifadenin gölgesinde kalacak" dedi ve şöyle konuştu: "ABD Başkanı'nın 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklama son derece talihsiz, yersiz siyaseten ve hukuken sorumsuz bir açıklama. Ne dünü anlamamamıza ne bugünü ifade etmemize ve geleceği inşa etmemize hiçbir katkı sunmayan karar aldılar, tarihi gerçeklerle destelenmeyen kararı ilkesel bir duruş olarak tarif etmek mümkün değil." (HABER MERKEZİ)