Kahve yapmadığı için kız kardeşini döven ağabeye hapis cezası

Elazığ Kadın Meclisi İl Temsilcisi Gözde Önal'ı kahve yapmadığı gerekçesiyle darp eden ağabeyi Erdal Önal'a 1 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Gözde Önal, (soldan üçüncü) kahve yapmadığı gerekçesiyle ağabeyinden şiddet gördü.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Elazığ Kadın Meclisi İl Temsilcisi Gözde Önal, ağabeyine kahve yapmadığı için darp edildi ve burnunda kırık meydana geldi. Gördüğü şiddet sonrasında şikâyetçi olan Önal'ın ikinci duruşması bugün Elazığ 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisi üyelerinin de takip ettiği duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu. Sanık Erdal Önal, kasten yaralama suçundan 1 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Önal 5 yıl süreyle denetime tabi tutulacak.

‘MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Duruşma sonrasında Elazığ Adliyesi önünde açıklama yapan avukat Kader Arat, “Zaten şahsın kendi ikrarları da sabit. ‘Ben yaptım ama pişmanım’ diyor. Ortada kasten yaralama suçu var ve bu suçu kardeşe karşı yaptığı, burunda kemik kırılmasına sebebiyet verdiği için şikâyet aranmaksızın kamu davasına dönüştü ve karar verildi” dedi. Karar sonrası açıklama yapan CHP Elazığ Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil ise “Tüm kadınlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Bu karar bizleri bir nebze de olsa sevindirmiştir. Kadınlarımızın gerek sokakta, gerek işte, gerekse evde yaşadığı şiddet kesinlikle tolere edilemez. Biz mücadelemizi her alanda sonuna kadar devam ettireceğiz. Kimse biz kadınların gücünü hafife almasın” diye konuştu.