Kahire’den İstanbul'a kentsel tasarım

İstanbul ve Kahire'deki kentsel planlama ve tasarım pratikleri, Salt Galata’da düzenlenen söyleşide masaya yatırılıyor.

Fotoğraf: SALT / Sarah El-Kazaz
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akademisyenler Tuna Kuyucu ile Sarah El-Kazaz, 17 Nisan Çarşamba günü Salt Galata'da ‘Kahire ve İstanbul’da Kentsel Tasarım ile Konut Piyasaları’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Programda, Sarah El-Kazaz’ın, kaynakların yeniden dağıtımında piyasa reformlarının rolüne dair meseleleri gündeme getiren son kitabı ‘Politics in the Crevices: Urban Design and the Making of Property Markets in Cairo and Istanbul’ (Çatlaklardaki Siyaset: Kahire ve İstanbul’da Kentsel Tasarım ile Konut Piyasaları) odağa alınacak.

Okuyucuları, İstanbul ve Kahire'deki kentsel planlama ve tasarım pratiklerinin dünyasına götüren kitap, 2000'li yıllarda büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin sancılarını yaşayan İstanbul ve Kahire'nin merkezindeki altı mahalleye giderek politikaların neoliberal bir dönemde nasıl değiştiğini inceliyor. El Kazaz, yüksek sermayeli uluslararası STK'lar ve şirketlerden kent sakinlerine, bürokratlara ve planlama uzmanlarına kadar çok sayıda aktörün, kah uygun fiyatlı konutları korumak, kah lüks gayrimenkulleri elde etmek için, emlak piyasalarını nasıl manipüle ettiklerini, kentsel tasarımı kendi çıkarları için nasıl kullandıklarını anlatıyor.

Herkesin katılımına açık programın dili İngilizce, başlama saati ise 18.30.