Kaftancıoğlu soruşturması iddianameye dönüştü

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında yapılan suç duyurusu iddianameye dönüştü. Daha önce yapılan suç duyurusunda uzlaşma sağlanamamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında daha önce yapılan suç duyurusunda uzlaşma sağlanamadı. Altun'un avukatları Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Savcılık eski soruşturma üzerinden Kaftancıoğlu hakkında iddianame hazırladı.

Kaftancıoğlu'nun avukatı Doğuş Aydın, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, “Bu yeni bir iddianame değil. Önceki iddialarla yaptıkları suç duyurusunda uzlaşma sağlanamamıştı. Bu nedenle Altun'un avukatları savcılığın daha önce verdiği takipsizlik kararına itiraz ederek Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Savcılık eski suç duyurusunu iddianameye dönüştürdü” dedi.

NE OLMUŞTU?

Fahrettin Altun’un Üsküdar’a bağlı Kuzguncuk'taki evinin yanındaki bir araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden aylık 258 liraya kiraladığı ve bu araziye kaçak yapılar yaptığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin de mahalle halkının şikayeti üzerine bahse konu yapıları yıktığı iddia edilmişti. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Özçağdaş’ın ise Altun’un evinin fotoğrafını çekmeye çalıştığı öne sürülmüştü.

Özçağdaş, evin fotoğrafını çektiğini ve polisler tarafından uyarıldığı yönündeki iddiayı yalanlamış, “Kaçak inşaatın yapılıp yapılmadığını kontrol ettim” demişti. Kaftancıoğlu da Twitter hesabından, Özçağdaş’a partisinin talimat verdiğini belirtmişti.