Kaftancıoğlu: Demokrasi yoluyla bir diktatörü göndereceğiz

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin gençlik kolları başkanlarına seslenerek "Dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP’nin 81 il gençlik kolları başkanı İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki merkezinde bir araya geldi. Etkinliğe; CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Onursal Adıgüzel, CHP milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve belediye başkanları katıldı.

Kaftancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Hep ne diyoruz? Gençlik gelecek. Bazen bunu cümlenin gidişine göre kullanıyoruz ama sizlerden bir ablanız olarak tek bir isteğim var ki, siz zaten hissediyorsunuz. Hissetmeseniz bu cesarette olamazdınız zaten. Partimize, partimizin ilkelerine, gençliğinize, kendinize ve sizlerin hayallerini hedefleri hâline getiren genel başkanımıza, genel başkanımızın sizlere sunduğu imkanlar ve sizin genel başkanımıza, partimize oluşturduğunuz ve artırdığınız enerjiye güvenerek belki de dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Kimi zaman kişi kendi başardığını ya da tarihi süreçlerdeki kendi etkisini hissedemeyebilir. Ben de bu kadar önemli bir süreçte ne yapabilirim ki, x ilinde gençlik kolu başkanıyım, x ilçesinde gençlik kollarında çalışıyorum. Asla. 21’inci yüzyılın siyasetinde, 21’inci yüzyılda cumhuriyeti yeniden taçlandıracağımız, temelleri sağlam ama kolonlarını çatlatmaya çalıştıkları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde sizin bulunduğunuz yerlerdeki kendinize güveniniz; güvenmeniz için çok sağlam gerekçeleriniz var. Gençsiniz, akıllısınız, ahlaklısınız, başkası için değil çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmak bunu gerektirir. Kendiniz için değil, bu topraklardaki herkes için inanarak mücadele ediyorsunuz. İşimizi yaparsak ki, gençlerin bunu bizlerden çok daha iyi yaptığını biliyorum ben. Bunu da hissedersek eğer işimiz hakikaten bizim için zor gibi görünüyor ama bizler için çok kolay.

ZOR OLANI İKTİDARDAKİ KÖTÜLÜK DÜŞÜNSÜN: Zor olanı iktidardaki kötülük düşünsün. Biraz önce İstanbul güzel, sizlerle daha güzel demiştim. Hakikaten bu İstanbul Planlama Ajansı da İstanbul gibi hepimizin birlikte nefes aldığı alanlar oldu. Ne dedik? Partimizde, inancımız var. Çalışkanlığımız var. Ekrem Başkanımızın söylediği gibi ben de selamını ileteyim. Çalışkanlığımız var ve burada kocaman bir aile olduğumuzu bu anlarda çok yoğun hissediyorum.

ASLA HAYALLLERİNİZİ KAYBETMEYİN: Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, boşuna Gençliğe Hitabe yazıp boşuna bu devleti, bu cumhuriyeti gençlere emanet etmemiştir diyorum. Sizlerle bir arada olduğum için hakikaten çok mutluyum. Çünkü sizlerle bir arada olunca enerjimizin artması bir yana, herhalde sizlerin enerjisi bizdeki yorgunlukları alıp götürüyor. Ben bu bağlamda İstanbul’da bu çalıştayı yapmış olmanız, İstanbul il örgütümüze saha çalışmalarınızla destek vermiş olmanızdan dolayı ve gençlik kolu başkanımıza özellikle çok teşekkür ediyorum. Bir gün kendisiyle sohbet ederken ‘Benim hayallerim var’ demişti. Asla ve asla hayallerinizi kaybetmeyin ve gençlik örgütünün hayalleri, genel başkanımızın hedefiyle Türkiye’deki bütün mazlum ve mağdurların kurtuluşunun işareti olacaktır diyorum." (HABER MERKEZİ)