Kafede polisle tartışan, kaburgaları kırılan kardeşler cezaevinde

Ankara Nallıhan’da gittikleri kafede polis olduğunu sonradan öğrendikleri kişilerle tartışan Yücel kardeşler darp edildi. Kaburgaları kırılan kardeşler tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’nın Nallıhan ilçesinde yaşayan iki kardeş, Ramazan Yücel ile Tanju Yücel 13 Haziran’da bir kafeye gitti. Kafenin kapısına çıkan kardeşler geri geldiklerinde eşyalarının olduğu masaya birilerinin oturduğunu gördü. Yücel kardeşler ile masalarına oturan kişilerin tartışması kafe sahibinin başka masa göstermesiyle sonlandı. Ancak bu sırada sonradan polis oldukları ortaya çıkan H.B.A. ve S.B. ile Yücel kardeşler arasında tartışma yaşanmaya başladı. 

Aynı mekânda oturan sivil kıyafetli polisler ile Yücel kardeşler arasında “Polissen kimliğini göster” ile başlayan gerilim polis memurlarının silahlarını çıkarmasıyla devam etti. İki grup arasında yaşanan arbedenin ardından silahları gören Yücel kardeşler kafeyi terk etti. 

POLİS ŞİDDETİ SONUCU KABURGALARI KIRILDI

Edinilen bilgiye göre Yücel kardeşlerin olay yerinden kaçmasının ardından üç polis ekibi ile kardeşler arasında kovalamaca başladı. Jandarma bölgesi olan Saçak mevkiinde polis Yücel kardeşleri durdurdu ve darp etmeye başladı. Yücel kardeşlere ilişkin hazırlanan doktor raporlarında kaburgalarında kırıklar meydana geldiği vücutlarında gözle görülür zedelenmelerin olduğu belirtildi. Kaburgalarında kırıklar olmasına rağmen ters kelepçeli bir şekilde savcılığa ve hâkim karşısına çıkarılan Yücel kardeşler, “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme” suçlamasıyla tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi. 

POLİS MEMURLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yücel kardeşlerin tutuklanmasının ardından babaları Bayram Yücel, Nallıhan Cumhuriyet Başsavcılığı’na polis memurları H.B.A., S.B., B.B., D.D., ve tespit edilecek polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu. Çocuklarının polis şiddeti sonucunda kaburgalarının kırıldığını, işkenceye maruz kaldıklarını belirten baba Bayram Yücel, “Emniyet'te başlayan sistematik kötü muamele, insanlık dışı eylem ve işkence adliye koridorlarında ve cezaevine sevk sürecinde de devam ettirilmiştir” dedi. Baba Yücel, suç duyurusunda polis memurlarının kafede oturduğu sırada olayın meydana geldiğini, polislerin görevde olmadığı halde “görevdeymiş gibi” gösterilmeye çalışıldığını da belirtti. 

Çocukları Ramazan Yücel ve Tanju Yücel’in darp edildiğini ifade eden baba Yücel suç duyurusunda, “Oğullarım Ramazan ve Tanju'yu darbeden sistematik şekilde kötü ve insanlık dışı muamele ve işkencede bulunan, yakalandıkları andan cezaevine teslim edildikleri ana kadar ters kelepçeli tutan, gerekli soruşturma işlemlerini yapmayıp lehe delil toplamayan polis memuru ve amirlerinden şikayetçiyim” ifadelerini kullandı. 

‘SEN TERÖRİST BABASISIN’ DEDİLER

Çocuklarının otuz saate yakın adliye ve karakolda ters kelepçeli şekilde bekletildiğini, bu durumun kendilerini rencide ettiğini belirten baba Yücel, “Çocuklarımla cezaevinde görüştüm. Sağlık durumları kötü. Revire çıkacağım diye uğraşıyorlar ama çıkarmıyorlar. Kaburgası kırık bir şekilde cezaevinde yatıyor” dedi. 

Çocukları gözaltındayken yemek dahi götüremediğini, burada polis memurlarının hakaretlerine maruz kaldığını söyleyen Bayram Yücel, “’Ben babayım çocuklarım aç’ dedim. ‘Sen terörist babasısın, sen terörist yetiştirmişsin’ dediler. Bana da hakaretlerde bulundular. Çocuklarım üniforması olmayan, normal iki sivil insanla tartıştığı, sonradan polis olduğunu öğrendiği kişilerle tartıştığı için terörist oldu” diye konuştu.

GERGELİOĞLU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yücel kardeşlere yönelik polis şiddetini Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Gergelioğlu, “Tanju Yücel ve Ramazan Yücel isimli yurttaşların polisler tarafından darp edildiği iddiası doğru mudur” diye sordu. Emniyet personeli hakkında soruşturma açılıp açılmadığını soran Gergerlioğlu, “Konu ile ilgili kamera kayıtları incelenmiş midir? Ankara Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili inceleme başlatmış mıdır? Son 5 yıl içerisinde hakkında işkence ve kötü muamele iddiasıyla soruşturma açılan personel sayısı kaçtır?” sorularına da yanıt talep etti.