Kadirov: Wagner'e karşı Rusya'ya yardım etmeye hazırız

Çeçen lider Ramazan Kadirov, lideri Prigojin 'silahlı isyan' ile suçlanan Wagner paralı asker grubuna karşı Rusya'ya yardım teklif etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rusya'da devlet ve Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin arasındaki gerilime ilişkin açıklama yaptı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Telegram kanalından açıklama yapan Kadirov, 'güçlerinin Wagner şefi Prigojin'in isyanını bastırmak için yardım etmeye hazır olduğunu ve gerekirse sert metotlar kullanabileceklerini' söyledi. 

'GERİLİM BÖLGELERİNE DOĞRU HAREKETE GEÇTİK'

Açıklamasında Prigojin'in hamlesini 'sırtından bıçaklamak' olarak nitelendiren Kadirov, Rus askerlerine çağrı yaparak 'provokasyona gelmemelerini' istedi. Çeçen birliklerinin 'gerilim bölgelerine' doğru hareket ettiğini de belirten Kadirov, 'Rusya'nın birimlerini korumak ve devlet olma statüsünü savunmak' üzere eylemde bulunacaklarını söyledi.

Rusya'da devlet ve Prigojin arasındaki gerilim sürerken, Kadirov'a bağlı Çeçen komutanlar da Prigojin'in son aylarda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin olarak Rusya Savunma Bakanlığı'na yönelttiği suçlamaları eleştirmeye başlamıştı.

Ne olmuştu?

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Wagner'in kamplarına saldırı düzenlendiği yönündeki iddialar yalanlanmıştı. Bakanlık, bu sabah yaptığı açıklamada, tüm Wagner savaşçılarına 'ihtiyatlı olmaları' ve kolluk kuvvetleriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)