Kadınlardan 25 Kasım’a çağrı: İtaat yok, isyan var, sokaklardayız

Ankara’da kadınlar 25 Kasım programını açıkladı. İş yerlerinde ve sokaklarda eylem ve etkinlikler düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’da kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programlarını açıkladı. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Kadın Meclisi üyeleri, 18 Kasım’da eylem ve etkinliklere başlayacaklarını, tutuklu kadın siyasetçilerden, İran’da kadınların başlattığı direnişe kadar birçok alanda dayanışmayı büyüteceklerini duyurdu. Ankara Kadın Platformu ise 25 Kasım’da Sakarya Caddesi’ne davet etti.

‘MÜCADELEDE KARARLIYIZ’

KESK Kadın Meclisi Sekreteri Döne Gevher sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında 25 Kasım programı kapsamında ilk olarak Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret edeceklerini, yıllardır kayıplarının arayanları, cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı başlatılan ‘Adalet Nöbeti’ndeki insanlara bir araya geleceklerini söyledi. Gevher, şunları kaydetti:

“Siyasal iktidarın toplumsal muhalefete, emek mücadelesi yürütenlere dönük saldırıları devam ediyor. Eylem ve etkinliklerimiz engelleniyor. Gözaltı ve tutuklamalarla örgütlenme hakkımız ve eşitlik ve özgürlük mücadelemize saldırılar devam ediyor. SES bir önceki dönem MYK üyemiz Gönül Erden ve bu dönemki MYK üyemiz Selma Atabey başta olmak üzere tutsak edilen üyelerimizle yine Irak'ta kimyasal kullanımına ilişkin bağımsız heyetlerce incelemede bulunulması yönünde bilimsel görüşünü paylaştığı için tutuklanan Şebnem Hoca ile dayanışma için kartlar göndereceğiz. KHK hukuksuzluğuna karşı her dönem olduğu gibi, bu dönemde mücadelede kararlıyız. Tüm arkadaşlarımız dönene kadar geri adım atmayacağız ve KHK'li kadın arkadaşlarla buluşmalar gerçekleştireceğiz.”

‘TAHAKKÜME KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ’

Kadın bedeni üzerinde hayatın her alanında kurulmak istenen ‘tahakküme’ karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Gevher, “Kadın kimliğimize dönük ideolojik saldırıların hız kesmediği, kazanılmış hakların yok edilmeye çalışıldığı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiği bir süreçte, 25 Kasım’a gidiyoruz. Gerek işyerlerinde gerekse alanlarda erkek-devlet şiddetinin teşhir edilmesi ve son bulması için yürüttüğümüz mücadeleye sunacağı katkı her zamankinden daha önemli hale gelmiştir” dedi.

‘ERKEK VE DEVLET ŞİDDETİNE KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ’

Ankara Kadın Platformu da 25 Kasım programını Mimarlar Odası’nda açıkladı. “İtaat yok isyan var, sokağa çıkıyoruz” diyen kadınlar, 25 Kasım’da saat 18.30’da Sakarya Caddesi’nde bir araya geleceklerini duyurdu.

Ankara Kadın Platformu adına konuşan Ece Türközü, kadınlara yönelik saldırıların her geçen gün derinleştiğini ve kadınların dünyanın dört bir yanında diktatörlere karşı direndiğini ifade etti. Türközü, şunları kaydetti:

“Kadınların susmasını isteyenlere itaat yok isyan var demek için sokağa çıkıyoruz. Biz kadınlar, kadına yönelik şiddetin her türlüsü ile mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. Ankaralı kadınlar olarak; 25 Kasım Cuma günü saat 18.30’da Sakarya Meydanı’nda erkek ve devlet şiddetine karşı sesimizi yükseltiyoruz. Umutsuzluğu birlikte yok edip, cesareti kenetlenen ellerimizde hissediyoruz. Erkek ve devlet şiddetine karşı itaat yok isyan var demek için seni de çağırıyoruz.”