Kadınlar tutuklu yakınlarını ziyaret etti: Yanınızdayız

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Adalet Nöbeti'ndeki tutuklu yakınlarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Tutuklu yakınları, hasta tutukluların serbest bırakılması için İzmir Barosu önünde başlattıkları Adalet Nöbeti'ni sürdürüyor. Nöbetin sekizinci gününde Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, tutuklu yakınlarını ziyaret etti.

Ziyarette “Tecrit insanlık suçudur” ve “Hasta tutsaklara özgürlük” yazılı dövizler taşınırken, Kadınlar Birlikte Güçlü adına konuşan Mehtap Alişan, Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutukluların tahliye edilmesini istediklerini dile getirdi. Alişan, ailelerin verdiği mücadelenin yanında olduklarını vurguladı.

'TAHLİYE EDİLENE KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Tutuklu yakınları adına konuşan Hanım Sever ise Adalet Nöbeti'nin önemine dikkat çekerek, yakınları tahliye edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Sever, "Çocuklarımız Kürt olduğu ve kimliğini savunduğu için cezalandırılıyor. Biz barış istedikçe onlar cezaevinde tecrit ve baskıları artırıyor. Anneler olarak çocuklarımızı yalnız bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Cezaevlerindeki baskılar son bulana kadar alanlarda olamaya devam edeceğiz. Çocuklarımız özgür olmadan biz özgür olamayız. O nedenle çocuklarımızın özgürlüğünü istiyoruz” dedi.(DUVAR)