Kadınlar Taksim'de oturma eylemi yaptı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto eden kadınlar Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun çağrısıyla İstanbul Taksim'de bir araya gelen kadınlar, “Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula!” eylemine başladı. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının kendileri açısından hükümsüz olduğunu bildiren kadınlar, polisin engellemesi üzerine oturma eylemi yaptı. 

Polis, kadınların yürümesine izin vermedi.

Tüm kadınları destek vermeye çağıran kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi'ni savunan bütün kadınları Taksim Meydanı'na çağırıyoruz. Biz boşuna 'Asla yalnız yürümeyeceksin' demedik" açıklaması yaptı.

Polis, dağılın uyarılarına uymayan kadınları gözaltına aldı. Önce polis aracına alınan kadınlar daha sonra serbest bırakıldı. Kadınlar bir süre toplu olarak yürüdükten sonra dağıldı.



Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, yazılı bir açıklama da yaparak, İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar meydanlarda olunacağı mesajını verdi:

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri olarak İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı bugün Taksim Meydanı'nda eylemdeydik. Oturma eylemimiz sürerken etrafımız barikatlarla sarıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim'i ve üyelerimizi gözaltına almaya çalışarak bizi durdurmaya çalıştılar. Ancak durmadık, eylemimizi sürdürdük. İstanbul Sözleşmesi kararı geri çekilene, İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz.” (ANKA)