Kadınlar: Karma eğitimi kaldırmak isteyenlerin cüretini alaşağı edeceğiz

İzmir Kadın Platformu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "kız okulları" açıklamasını protesto etti: "Karma eğitimi kaldırmak isteyenlerin cüretini örgütlü mücadelemizle alaşağı edeceğiz."

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Kadın Platformu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar, "Gerici cinsiyetçi eğitime hayır, laik bilimsel karma eğitim için kız okullarına izin vermeyeceğiz" yazılı pankart açarak, "Karanlığa teslim olmayacağız" ve "AKP elini kadınlardan çek" sloganları attı. Açıklamaya Yeşil Sol Parti Milletvekili Burcugül Çubuk da katıldı.

'BAKAN, TEK TİP TOPLUM ARZUSUNU HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR'

Platform adına açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Gülsev Sağıroğlu, iktidarın, "ideolojik ve siyasal hedefine uygun eğitim sistemi oluşturmak için eşitsiz, dinci, tekçi, cinsiyetçi eğitim politikalarına her gün bir yenisini eklediğini" söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in velilerin çocuklarını erkeklerle aynı okula göndermek istememeleri şeklinde bir "kılıf" uydurarak, "Gerekirse kız okullarını da açabilmeliyiz" dediğini ve karma eğitimi hedef aldığını söyleyen Sağıroğlu, "Kendi dünya görüşüne göre toplumu dönüştürmek isteyenler, amaçlarına eğitim sistemini değiştirmekle ulaşabileceklerini çok iyi bilmektedir. Haliyle siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanı, harem selamlık bir eğitim sistemini topluma dayatarak tek tip toplum yaratma arzusunu yaşama geçirmeye çalışmaktadır" dedi.

'HER ALANDA DİRENECEĞİZ'

Bunun açıkça anayasal bir suç olduğunu vurgulayan Sağıroğlu, şöyle devam etti:

"Artık çok iyi biliyoruz ki AKP-MHP merkezli ittifak, her türlü sömürüyü, yoksullaştırmayı, zulmü, eşitsizliği, ayrımcılığı ve baskıyı dinselleştirme politikalarıyla harmanlamaktadır. Liseleri cinsiyetçi kodlarla kız erkek olarak ayırma girişimi, kadın üniversiteleri ve şimdi kız okulları ile kamusal alanın tamamen cinsiyete dayalı olarak yeniden inşa edilmeye çalışıldığının farkındayız. Kadınlar olarak laikliği, demokrasiyi, cinsiyet eşitliği ve özgürlüğü hedef alan, haklarımızı yok sayan, eşitsizliği derinleştirmek isteyenlerin karşısında, bulunduğumuz her alanda direneceğimizi belirtmek istiyoruz. Karma eğitimi kaldırmak isteyenlerin cüretini örgütlü mücadelemizle alaşağı edeceğiz! Kız çocuklarının evlere, ailelere, anneliğe sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Kadınları kamusal alanlardan dışlamaya çalışan gericiliğe inat okullardayız, sokaklardayız, buradayız."

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi.