Kadınlar gözaltı, tutuklama ve hedef gösterme uygulamalarını protesto etti

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, ÖHD’li kadın avukatların hedef gösterilmesini, kadın gazetecilerin gözaltına alınmasını ve Fincancı'nın tutuklanmasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın avukatların hedef gösterilmesini ve kadın gazetecilerin gözaltına alınmasını protesto etti. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar, sık sık “Özgür basın susturulamaz”, “Şebnem hoca yalnız değildir” ve “Kadınlar birlikte güçlü” sloganları atıldı. Kadınlar adına açıklama yapan Fatmanur Güçlü, "Jin Jiyan Azadi" sloganından rahatsızlık duyan erkek egemen zihniyetin 22 Ekim’de düzenlenen İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yapan Özgür Hukukçular Derneği üyesi kadın avukata saldırıda bulunduğunu hatırlattı.

‘ATAERKİL SİSTEMİN KADINLARA YÖNELİK KORKUSU VE ÖFKESİ ARTARAK DEVAM EDİYOR’

Hedef gösterilmesi sonucu ÖHD’li kadın avukata soruşturma açıldığını belirten Güçlü, "Ataerkil sistemin kadınlara yönelik korkusu ve öfkesi artarak devam ediyor. Bu öfke her gün kendisini farklı bir boyutta açığa çıkarıyor. Geçtiğimiz günlerde İran’da Jîna Masha Amini başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle katledildi. Süleymaniye’de jineoloji akademisi için çalışma yürüten Nagihan Akarsel, bir suikast sonucu öldürüldü. Nagihan Akarsel gerek akademik çalışmalarında, gerek editoryal çalışmalarında, gerekse gazetecilik faaliyetlerinde karanlıkta kalan hakikatleri aydınlığa çıkarmanın mücadelesini yürütüyordu. Gazetecilik demişken aynı zihniyet Ankara’da gazeteci kadınları işkenceyle gözaltına aldı ve bir bebeği çıplak aramaya maruz bıraktı. Ve yine aynı zihniyet kimyasal gaz kullanımıyla ilgili açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı İstanbul'da gözaltına alarak tutukladı" diye konuştu.

‘BİZ KADINLAR HAYATIN HER ALANINDAYIZ’

“Nagihan’ı katleden, İran’da Jîna Mahsa Amini’yi katleden, bir bebeğe çıplak arama yapan, Deniz Poyraz davasını sahiplenip 'Jin Jiyan Azadi' diyen bir kadın avukata saldıran zihniyet de gazetecileri gözaltına alıp tutuklayan zihniyet de aynı zihniyettir" diyen Güçlü, son olarak şunları söyledi:

“ÖHD’li ve ÇHD’li avukatlarımız mesleklerini onurluca yapmaktadırlar. Bizlerle kadın dayanışmasını büyütmekte, adliye koridorlarında davalarımızı sahiplenmekte, sokaklarda aynı talepleri haykırmaktadırlar. Bu sebepledir ki onlara yapılan her saldırıyı kadın mücadelesine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bu saldırılar karşısında dün ve bugün olduğu gibi karşınızda duracak, direnecek ve örgütlü mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz. Bugün dünyada haykırılan 'Jin Jiyan Azadi' sloganını susturamayacaksınız. Biz gerçekleri sokak sokak, fabrika fabrika, kongre kongre söylemeye devam edeceğiz. Kadınları operasyonlarınızla, baskılarınızla, linç kampanyalarınızla, karalama çalışmalarınızla sindiremeyeceksiniz. Biz kadınlar hayatın her alanındayız! Avukat kadınlar, gazeteci kadınlar, sağlık emekçisi kadınlar olarak bugün yine buradayız. Birlikte güçlüyüz."