Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu: Musa Orhan tutuklansın

İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, cinsel saldırıda bulunduğu İpek Er'in ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması için eylem düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Batman'da, tecavüze maruz kalması sonrası intihar eden İpek Er'in, geride bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylediği Uzman Çavuş Musa Orhan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması Siirt'te görüldü.

Sanık Musa Orhan duruşmaya Ankara'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Önceki beyanlarını yinelediğini ve susma hakkını kullanmak istediğini söyleyen sanık Orhan savunma yapmadı. Duruşmada mahkeme heyeti, sanık Orhan'ın tutuksuz yargılanmasına karar verirken, davayı 25 Şubat 2021 tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle Karşıyaka İskele önünde bir araya geldi. "Koruma, aklama, yargıla", "Musa Orhan tutuklansın" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Pınar Usta ve Mehtap Alişan okudu.

‘YAŞAM ALANLARIMIZI BOŞ BIRAKMIYORUZ’

Açıklamada her güne birden fazla kadın cinayeti haberiyle başlandığı belirtilirken bu durumun normalleşemeyeceği ifade edildi. "Erkek egemen zihniyetin tüm kurumlarının bu cinayetlere önlem almak şurda dursun failleri güçlendiren uygulamalarına boyun eğmiyoruz" diyerek yapılan açıklama şöyle devam etti:

"Kadın cinayetlerinin politik olduğunun, erkek aklının ürünü olduğunun farkındayız. Bu farkındalıkla alanları da meydanları da gasp ettiğiniz yaşam alanlarımızı da boş bırakmıyoruz, her yerdeyiz. Haklarımızdan da kazanımlarımızdan da yaratımlarımızdan da yaşamlarımızdan da vazgeçmiyoruz. Bu yüzden bizi koruyan İstanbul Sözleşmesi uygulansın diyoruz."

Yapılan basın açıklamasında Konya'da kadına yönelik şiddeti engellemek isterken saldırganın ölümüne neden olan ve 'kasten öldürme' suçundan 12 yıl 6 ay ceza alan Kadir Şeker ve önceki gün Didim'de ayrılmak istediği erkek tarafından öldürülen Hatice Tusu da unutulmadı.