Kadınlar Birlikte Güçlü: Kobanê Davası, patriyarka elbisesi giymiş faşizmin ürünü

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Kobanê Davası'nın 'patriyarka elbisesi giymiş faşizmin ürünü olduğunu' söyleyerek, HDP’li kadınların yanında olduklarını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Kobanê Davası'na ilişkin basın açıklaması düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada, “Kobanê kumpas davası ile susturulmaya istenen tüm kadınların sesiyiz” yazılı pankart taşıyan kadınlar, sık sık “Kadınlar Birlikte, birlikte güçlü”, “Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız” sloganları attı.

‘KADIN MÜCADELESİNİ YARGILAMAYA GÜCÜNÜZ YETMEZ’

Kadınlar açıklamalarında bu günlerde sonuçlanmasını beklenen "Kobanê kumpas davasının" patriyarka elbisesi giymiş faşizmin ürünü olduğunun altını çizerek, “Bu dava bahane edilerek siyaset yapan onlarca kadın tutsak edilmiştir. Aralarında, tüm tıbbi raporlara rağmen tahliye edilmeyen Aysel Tuğluk, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel gibi isimlerin de bulunduğu kadınlar, ömürlerini demokrasi ve barış mücadelesine adamışlardır. Kadın düşmanı, katil, tecavüzcü İşid’ e karşı, verilen mücadeleyi savunan kadınlardır. Hepsi ayrı ayrı mücadelenin öznesi olan arkadaşlarımızın yargılanması, aslında kadın mücadelesinin yargılanmaya çalışılmasıdır. Ama dava süreci de göstermiştir ki, sizin kadın mücadelesini yargılamaya gücünüz yetmez” ifadelerini kullandı.

‘SİZ SAVAŞTA DİRETTİKÇE BARIŞ BİZİM ELLERİMİZDEN GELECEK’

HDP’li kadınların yanında olduklarını vurgulayan kadınlar, “Türkiye feminist ve kadın hareketinde omuz omuza mücadele ettiğimiz yoldaşlarımıza dönük sistematik tüm saldırılar aynı zamanda bizlere de yapılmıştır. Ve cevabını da hep birlikte veriyoruz. Aslında dünya alem biliyor ki, siz kadınlardan, mücadelemizden korkuyorsunuz. On binler olduğumuz 8 Martlardan, yaktığımız Newroz ateşlerinden, hem avaz attığımız sloganlardan, hapishane duvarlarını aşan dayanışma ve direncimizden, susturamadığınız şarkılarımızdan, türkülerimizden, alımızdan, morumuzdan, sarımızdan, yeşilimizden, beyaz tülbentlerimizden korkuyorsunuz. Korkun zaten. Siz savaşta direttikçe barış bizim ellerimizden gelecek çünkü” dedi. (DUVAR)