Kadınlar Birlikte Güçlü: Kız kardeşlerimiz serbest bırakılsın

Kadınlar Birlikte Güçlü, Zilan Tanboğa, Sude Yudum Kılıç ile birlikte dört kişinin bugün sabah saatlerinde gözaltına alınmasını protesto ederek "Tüm gözaltılar serbest bırakılsın" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, İzmir'de sabah erken saatlerde yapılan operasyonla Yeni Demokrat Kadın (YDK) üyesi kadınların gözaltına alınmasını protesto etti. Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan kadınlar "Kadın mücadelesi her yerde" yazılı pankart taşıdı. Kadınlar adına açıklama yapan YDK üyesi Deniz Ceren Ağaç, AK Parti ve MHP iktidarının kendi karşısında mücadele edenlere yönelik saldırılarının her geçen gün arttığını söyledi.

Ağaç, "Kadın mücadelesini engellemek için gözaltı saldırıları bir yandan Antakya'da Mor Dayanışma Derneği'nin kapatılması, Rosa Kadın Derneği'ne yönelik kapatma ve gözaltıları en son Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna yönelik kapatma davası takip etti. Kapatma davalarından gözaltılara yanıtımızı mücadelemizi büyüterek sokaklarda verdik ve vermeye devam edeceğiz" dedi.

'KIZ KARDEŞLERİMİZ SERBEST BIRAKILSIN'

Bugün sabah saatlerinde de şafak operasyonuyla Zilan Tanboğa, Sude Yudum Kılıç ile birlikte dört kişinin gözaltına alındığını söyleyen Ağaç, gizlilik kararı olan dosyalarla gözaltına alınan arkadaşlarının iki günlük gözaltı süresi olduğunu belirtti. "Makul kadın olmaya karşı erkek egemenliğini yıkmaya çalışan kadınlar gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor" diyen Ağaç, kadın mücadelesinin süreceğini ve gerçek adaleti sağlayacaklarını ifade etti. Ağaç, şöyle devam etti:

"Kadın katillerini yargılama zahmetine bile girmeyen, girseler dahi adeta bir tiyatro oyununa çevirenler kadınları gözaltına alıyor, kadın kurumlarını kapatıyor. Kaybetmeler, katletmeler ve şiddete daha fazla tahammülümüz yok. 16 Nisan'dan beri İzmir’de haber alınmayan kız kardeşimiz Berivan Aygün’ü aramayanlar sokak sokak "Gülistan Doku nerede?" diye soran kadınları gözaltına alırken Gülistan'ın kaybolmasında baş şüpheli olan Zaynal Abarakov sadece bir saat gözaltında tutarak serbest bırakıyor. Ne bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz kaldı ne de erkek egemen düzeninize. Katledilmeden, özgürce yaşamak için mücadele eden kadınları durduramayacaksınız. Kız kardeşlerimiz Zilan, Yudum ve tüm gözaltılar serbest bırakılsın." (DUVAR)