Kadınlar Birlikte Güçlü: 'Kadın düşmanlarına karşı buradayız'

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün (KBG) çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın ve LGBTİ+ düşmanı siyasete karşı "Buradayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İzmir'de Kadınlar Birlikte Güçlü'nün (KBG) çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın düşmanı siyasete, kadın katliamlarına ve hak ihlallerine karşı basın açıklaması düzenledi. Konak Vapur İskelesi önünde toplanan kadınlar, "Biz hala buradayız" yazılı pankart ile "Yaşasın kadın mücadelemiz", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Gözaltılar serbest bırakılsın" sloganları attı. Kadınlar adına açıklama yapan Didar Gül, "Hüda Par, AKP, MHP, Yeniden Refah Partisi gibi kadın düşmanlarına karşı buradayız. O çok korktuğunuz İstanbul Sözleşmesini yeniden imzalatmak için buradayız. 6284'ü size uygulatmak için buradayız" dedi.

'KARARLILIĞIMIZ FAŞİST İKTİDARA KORKU SALMAYA DEVAM EDECEK'

14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerini ilk turda kazanamayan AK Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi ve Hüdapar'dan oluşan faşist, kadın düşmanı, LGBTİ+fobik iktidar bloğunun 28 Mayıs seçimlerinde çeşitli şaibelerle zafer ilanını yaptığını söyleyen Gül, Recep Tayyip Erdoğan'ın daha ilk konuşmasında kadınları ve LGBTİ+'ları hedef aldığını belirtti. Kadınlara, LGBTİ+'lara yönelik saldırılara dikkat çeken Gül, daha bu sabah saatlerinde Ankara'da Mor Dayanışma üyesi dört kadının gözaltına alındığını hatırlattı. Kadınların mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Gül, son olarak şunları söyledi:

"İşte bu kararlılık sizi koltuklarınızda rahatsız ediyor ve korkutuyor. Korkmakta haklısınız. Korkun çünkü biz bu düzeni değiştirmek için hazırız. Korkun çünkü yaptığınız her şeyin hesabını vereceksiniz. Korkun çünkü İstanbul Sözleşmesi'ni elimizden alma ile öfkemizi büyüttünüz. 6284'e göz dikerek örgütlülüğümüzü büyütüyorsunuz. Sizin bu düzeninizi örgütleyerek yıkmak için kadınlar geliyor. Seçim sonrası kadınların örgütlülüğünü büyütme hamleleri bu kararlılığı gösteriyor. Bu kararlılık bize güç, faşist iktidara da korku salmaya devam edecek. Bu inanç bu irade sizi yenecek. Burada olmaya, örgütlenmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz."