Kadınlar Birlikte Güçlü: Geri adım atmayacağız

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde ve öncesinde sokaklarda olacağını açıklayan Kadınlar Birlikte Güçlü, özgürlük mücadelesini büyütmek için tüm kadınlara çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde ve öncesinde yapacakları etkinliklere ilişkin basın toplantısı düzenledi. İHD İzmir Şube binasında düzenlenen toplantıda kadınlar adına açıklamada bulunan Mehtap Alişan, toplumun her kesiminin hem yoksulluk çemberine mahkum edildiğini hem de iktidar güçleri tarafından çeşitli baskılarla yüz yüze bırakıldığını söyledi. Pandemide katmerleşerek artan bu sürecin bugün çok daha ciddi bir boyuta ulaştığını belirten Alişan, bu saldırı konseptinde en büyük payın kadınlara düştüğünü dile getirdi.

'TÜM SALDIRILARA KADIN İSYANIMIZ İLE CEVAP VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kimyasal silah kullanımı iddialarıyla ilgili konuşan Alişan, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın ardından da içlerinde birçok kadın gazetecinin de olduğu Jinnews ve Mezapotamya Ajansı'ndan gazetecilerin tutukladığını hatırlattı. Alişan, “Kadın katillerinin, taciz ve tecavüz faillerinin salıverildiği, İstanbul Sözleşmesini feshederek kadınların canlarına kastedildiği bir süreçte haksızlık karşısında insanlık onurunu koruyan, insanların sesini milyonlara ulaştırma görevini kendine misyon edilen arkadaşlarımıza, kız kardeşlerimize yönelik tüm bu saldırılara kadın isyanımız ile cevap verdik vermeye devam edeceğiz” dedi.

“İran'da başlayan, dünyaya yayılan direnişin bizlere de verdiği umutla sloganlarımızı her dilde söyleyeceğiz. İzmir Barosu Genel Kurulu'nda ÖHD üyesi kız kardeşimiz Avukat Aryen Turan'a saldıran, hedef gösteren, gözaltına alan erkek-devlet karşısında birlikte güçlü olduğumuzun inancıyla sokakları 'Jîn Jîyan Azadi' sloganlarıyla doldurmaktan bir an olsun geri adım atmayacağız” diyen Alişan, iktidarın LGBTİ+ düşmanlığı olduğunu söyledi.

'25 KASIM'DA SOKAKLARDA OLACAĞIZ'

25 Kasım yaklaşırken kadınlar olarak sokaklarda olacaklarını vurgulayan Alişan, “Kadına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiği ülkemizde katledilen kadınlar için adalet istemekten İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar kazanma mücadelesine, erkek-devlet baskına karşı direnmekten yaşam mücadelemize kadın isyanımızla bu 25 Kasım'da da sokaklarda olacağız. 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü yaklaşırken önce 21 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 19.00'da Karşıyaka İskele karşısında hemen ardından 25 Kasım Cuma günü saat 18.30'da da İzmir Kadın Platformunun çağrısıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde buluşup dünyayı yerinden oynatmaya hazırlanıyoruz”

Alişan, son olarak Mirabel kardeşlerden bugüne kadın özgürlük mücadelesini birlikte büyütmek için tüm kadınları sokağa davet etti. (HABER MERKEZİ)