Kadına yardım ederken öldürülen erkeğin zanlılarına müebbet istemi

Alpay Kalyon, Çeşme'de bir gece kulübü önünde darbedilen kadına yardım etmek isterken çıkan tartışmada öldürüldü. Hazırlanan iddianamede zanlılar için müebbet hapis istendi.

Alpay Kalyon, gece kulübü önünde uğradığı saldırı sonrası hayatını kaybetti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alpay Kalyon, İzmir'in Çeşme ilçesinde 21 Ağustos 2021 gecesi, bir gece kulübü önünde bir kadının darp edildiğini gördü. Bunun üzerine müdahale eden Kalyon, çıkan tartışmada kesici aletle öldürüldü. 

Konuyla ilgili soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Buna göre, sanıklar Faruk Baştosun ve Maşallah Türkmen hakkında 'kasten öldürme'den müebbet, O.C.O. için ise 'suçluyu kayırma'dan 5 yıla kadar hapis talep edildi. 

İDDİANAME HAZIRLANDI

DHA'da yer alan habere göre olay, 21 Ağustos 2021 gecesi, Alaçatı ilçesi Ovacık Mahallesi 18001 Sokak'ta meydana geldi. Alpay Kalyon, eşi ve iki arkadaşı ile gece kulübüne gitti. Bir ara dışarı çıkan Kalyon ve yanındaki arkadaşı, bir kadının darbedildiğini görüp müdahale etti. Bu sırada yandaki gece kulübünün çalışanları F.B., O.G. ve M.T., olaya dahil oldu. Çıkan kavgada Kalyon, göğsünden kesici aletle ağır darbe aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kalyon, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında yedi şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen beş kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Maşallah Türkmen ve Faruk Baştosun ise çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. 

Soruşturmanın tamamlanmasıyla hazırlanan iddianamede savcı, Faruk Baştosun hakkında 'kasten öldürme' ve 'basit yaralama' suçlarından müebbet hapis ve bir yıla kadar hapis cezası, Maşallah Türkmen için 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis ve O.C.O. hakkında 'suçluyu kayırma'dan 5 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Alpay Kalyon Çeşme