Kadına şiddet görüntüsü sosyal medyada yayıldı, fail gözaltında

Samsun'da sokak ortasında bir kadını, küçücük çocuğunun gözleri önünde vahşice darp eden erkek, görüntülerin sosyal sosyal medyada yayılması ve büyük tepki çekmesinin ardından gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan E.M. isimli kadının tedavisinin ardından taburcu edildiği açıklandı. Saldırganı çevredeki vatandaşların yakalayıp polise teslim ettiği belirtilirken, Adalet Bakanı Gül Twitter'dan "Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Samsun'da E.M. isimli bir kadın sokak ortasında eşi olduğu iddia edilen erkek tarafından, küçük çocuğunun çığlıkları arasında feci şekilde darp edildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülere göre, kanlar içinde yere yığılan genç kadını bilincini kaybedene kadar tekmeleyen, kafasını beton zemine vuran saldırgana önce kimse müdahale etmiyor. Küçük çocuğunun çığlıklarına da aldırış etmeyen, evlerinin balkonundan seslenen vatandaşlara da bağıran saldırgan, bir süre sonra kaçmaya çalışırken çevredekiler tarafından yakalanıyor ve polise teslim ediliyor.  

'YÜZLERCE KEZ ŞİKAYETÇİ OLDUK, HİÇ CEZA ALMADI' 

Yine sosyal medyada, şiddet gören E.M.'nin kardeşi olduğunu söyleyen bir kullanıcı şiddetin ilk olmadığını, defalarca şikâyet etmelerine rağmen hiçbir şey yapılmadığını söyledi: "Evet bu kez çok yakınımızda bu videodaki kişi benim ablam. O çığlık atan küçücük çocuk benim yeğenim. Ne olur yardım edin. İlk defa değil yüzlerce kez şikayetçi olduk hiç ceza almadı. Videoda sokak ortasında küçücük bi çocuğun önünde öldüresiye dövülen kişi benim ABLAM."

Rümeysa isimli Twitter kullanıcısı, adının İbrahim Zarap olduğunu belirttiği saldırganın fotoğrafını da yayınladı: "Eğer başına bir şey gelirse tek sorumlusu İbrahim Zarap'tır."

'YANINA KÂR KALMAYACAK'

Çevre binalarda yaşayanların kaydederek sosyal medyada yayınladığı korkunç şiddetin görüntüleri büyük tepki çekti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de olaya ilişkin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak." 

 Öte yandan, AA'nın haberine göre E.M. tedavisinin ardından taburcu edildi. Kadının yüzünde ve kafasında darp sonucu ezikler oluştuğu öğrenildi.

BAKAN SELÇUK: DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, da Twitter'dan şüphelinin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını açıkladı. Selçuk, "Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)