İranlı aktivist Meryem Şeriatmedari serbest bırakıldı

İran'da başörtüsü zorunluluğuna karşı duran ve hakkında hapis kararı verilen Meryem Şeriatmedari, Denizli'de gözaltına alındı. Türkiye’ye turist vizesi ile geldiği öğrenilen Şeriatmedari işlemlerin ardından serbest bırakılırken, vizesini uzatması için 1 ay süre verildi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - İran’da başörtüsüne karşı 2017’de başlayan eylemler nedeniyle hapis cezasına çarptırılan kadınlardan biri olan aktivist Meryem Şeriatmedari, Türkiye'de vizesi dolduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Serbest bırakılan Şeriatmedari'nin vizesinin uzatılması için girişimde bulunuldu.

Şeriatmedari 2018’de İran’ın başkenti Tahran’da eylem yapınca gözaltına alınmıştı. Bu olayın ardından İran’dan kaçan kadın aktivist, Türkiye’ye geçerek Denizli’ye geldi. Bir süredir Denizli’de yaşayan Şeriatmedari'nin Avrupa ülkeleri veya Amerika’ya gitmek için vize beklediği öğrenildi. Aktivist kadın vize süresi dolduğu için gece Denizli’de gözaltına alındı.

.

İranlı Aktivist, gözaltına alındığı anları sosyal medya hesabından paylaşarak, İran'a gitmek istemediğini ve destek istediğini söyledi.

BARO DEVREYE GİRDİ

Gazete Duvar’a konuşan Denizli Barosu Göç ve İltica Komisyonu Koordinatör üyesi Avukat Hasan Ozan Orpak, Şeriatmedari’nin vizesi dolduğu için adli kontrol altına alındığı söyledi ve, “Adli yardım için baronun girişimleri ile Meryem Şeriatmedari’nin yanında yer aldık. Kendisi Türkiye’ye turist vizesi ile gelmiş ve vize süresi dolmuş. İşlemlerin ardından terke davet edildi ve 1 aylık hukuki süresi var. Denizli Barosu olarak yanındayız. Gerekli idari yollara başvurmayı Meryem ile birlikte değerlendirip karar vereceğiz. Vizenin uzatılması için bizde elimizden geleni yapacağız. Meryem şuan için serbest bırakıldı. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.