Tehdit ve tacize uğrayan kadın sosyal medyadan duyurunca adım atıldı: Önleyici tedbir kararı çıktı

Aynı hastanede çalıştığı Bilal Yılmaz'ın tehdit ve tacizine uğradığı duyuran hemşire Rabia Karakaya, "Bana yapılan cinsel tacizlerin, ölüm tehditlerinin hiçbirine sessiz kalmıyorum ve sesimi duyurmak istiyorum" dedi. Aile mahkemesi, Yılmaz hakkında "60 gün süreyle konuta ve iş yerine yaklaşmaması, iletişim araçları aracılığıyla veya sair suretle rahatsız etmemesi" yönünde önleyici tedbir kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum'da yaşayan sağlık çalışanı Rabia Karayaka, aynı hastanede görev yapan Bilal Yılmaz tarafından taciz edildiğini belirterek, sesinin duyulması için sosyal medyadan çağrı yaptı. Savcılığa başvurduğunu aktaran Karakaya, şikayetine Atatürk Üniversitesi Hastanesi yönetiminin kayıtsız kaldığını söyledi. Karakaya, "Başhekim yardımcısı tarafından 'Biz onu işten atamayız can güvenliğin yoksa polise git savcıya git ya da istifa et bizi bağlamaz, bizi meşgul etme şeklinde cevap aldım" dedi.

Atatürk Üniversitesi ise soruşturmanın "delilleri değerlendirme, sona erme aşamasında" olduğunu açıkladı.

Atatürk Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşire Rabia Karayaka, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hasta bakıcı Bilal Yılmaz'in tacizine maruz kaldığını açıkladı.

Karakaya, "Mayıs ayından beri saplantılı bir sapık tarafından taciz edilmekteyim. Sesimi duyurmak istiyorum Erzurum'da çalıştığım üniversite hastanesinde hasta bakıcı BİLAL YILMAZ tarafından cinsel tacize uğradım, emniyete ve savcılığa şikayette bulundum, uzaklaştırma ve koruma kararı çıkarmak için talepte bulundum Adli süreç için Savcılık tarafından istenilen delilleri ve belgeleri sundum, aynı zamanda idari soruşturma açılması açısından hastane idaresiyle durumu paylaştım" dedi.

Hastane yönetimine, Yılmaz hakkında 2014 yılında da şikayette bulunduğu aktaran Karakaya, "Hasta bakıcı Bilal Yılmaz ile işe ilk başladığım tarihte 2014 yılında aynı klinikte çalıştım ve bana arkadaşlık teklifinde bulundu bende kabul etmedim ve durumdan huzursuz olduğum için kliniğimi değiştirdim" ifadelerini kullandı.

'HASTANE YÖNETİMİ İSTEDİĞİN YERE ŞİKAYET ET, BİZİ BAĞLAMAZ DEDİ'

Bilal Yılmaz'ın tehdit mesajları gönderdiğini anlatan Karakaya, şöyle devam etti:

"Polis ile işbirliği içersinde hareket edip bana bu mesajları atan sahte hesabın Bilal Yılmaz'a ait olduğu tespit edildi. Konuyu hastane yönetimiyle paylaştığımda karşı tarafın çalıştığı birim değiştirildi ve başka bir şey yapamayacaklarını kendi başımın çaresine bakmam gerektiği söylenildi, idari soruşturma açıldı denildi fakat dosyam rektörlüğe gönderilmemiş yeterli delil olmadığını söylediler. Ortada tecavüz yok, taciz yok abartma Bilal’i işten atsak hoşuna mı gidecek, git istediğin yere şikayet et bizi karıştırma, şeklinde bir cevap aldım hastane soruşturma müdüründen, dosyamı rektörlüğe göndermeden kapatmışlar. Başhekim yardımcısı tarafından Biz onu işten atamayız can güvenliğin yoksa polise git savcıya git ya da istifa et bizi bağlamaz sen bu kafayla herkesin hakkından gelirsin git napıyosan yap bizi meşgul etme, şeklinde cevap aldım."

'TACİZ VE TEHDİTLERE SESSİZ KALMIYORUM'

Yılmaz'ın tutuklanmasını isteyen Rabia Karayaka, "Genç bir kadın, genç bir sağlık çalışanı olarak, insanların sağlığı için kendi hayatımı riske atmış biri olarak herkese sesleniyorum: Ben huzurlu yaşamak istiyorum, bunun için sesimi duyun istiyorum. Ben bana yapılan cinsel tacizlerin, ölüm tehditlerinin hiçbirine sessiz kalmıyorum ve sesimi duyurmak istiyorum #bilalyılmaztutuklansın istiyorum" dedi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ: SORUŞTURMA SONA ERME AŞAMASINDA 

Yazılı açıklama yapan Atatürk Üniversitesi, savcılıkla yazışmaların yapıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, "Adli makamlardan gelen belgeler de soruşturma kapsamına dahil edilmiştir. Dosya, gelinen noktada; soruşturmacı tarafından toplanan delillerin değerlendirilmesi aşamasındadır, yani soruşturma sona erme aşamasındadır. Bu aşamadan sonra nihai karar, işçi disiplin kurulu ile verilecektir. Her konuda olduğu gibi bu konuya ilişkin de Üniversitemiz delilerin tam olarak toplanması ve nihayetinde doğru kararı almak için gerekli iş ve işlemleri eksiksiz yürütmüş, yürütmeye de titizlikle devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

TEHDİTLER DEVAM EDİNCE YENİ BİR SORUŞTURMA AÇILDI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Rabia Karayaka'nın 7 Mayıs'ta yaptığı başvrunun ardından Bilal Yılmaz hakkında, 2 Haziran'da iddianame düzenlendi ve "cinsel taciz", "şantaj" ve "hakaret" suçlarından kamu davası açıldı. Erzurum 7'ncı Asliye Ceza Mahkemesi Yılmaz'ın, Karakaya'nın ikametine ve iş yeri adresine 300 metreden fazla yaklaşmaması yönünde adli kontrol kararı verildi.

Rabia Karayaka'nın, 14 Ağustos'ta Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına tekrar müracaat ederek tehdit edildiğini belirtmesi üzerine ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Aile mahkemesi, savcılığın talebi üzerine Yılmaz hakkında "60 gün süreyle konuta ve iş yerine yaklaşmaması, iletişim araçları aracılığıyla veya sair suretle rahatsız etmemesi" yönünde önleyici tedbir uygulanmasına karar verdi.

Karakaya, paylaşımları üzerine cumhuriyet savcısına şikayetçi olduğu konular hakkında ek beyanlarda bulundu. (HABER MERKEZİ)