Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu: Asla boyun eğmeyeceğiz

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tartışmalarına tepki gösteren ve şiddete karşı etkin önlemler alınmasını isteyen Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, İzmir'de eylem yaptı. Açıklamada, "Bir kadın, bir LGBTİ+ birey, sadece cinsiyetinden dolayı öldürülmeyene, tacize uğramayana dek, istismara uğrayan tek bir çocuk kalmayana dek mücadelemizi sürdürmeye devam edecek, asla sizlere boyun eğmeyeceğiz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kadınlar Birilikte Güçlü Platformu, kadına yönelik şiddete karşı İzmir'de Karşıyaka İskele önünde eylem yaptı. Eylemde performans gösterisi eşliğinde "Kadın cinayetleri politiktir", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atılırken geçtiğimiz günlerde katledilen Ceyda Yüksel ve Duygu Delen de unutulmadı.

Basın açıklamasını Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu adına Müberra Ünsal ve Buse Engin okudu. İstanbul Sözleşmesi'nin hayati önem taşıdığı ve etkin uygulanması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Herhangi bir şiddet vakasında faile gerçek cezalar verildiğinde ve şiddet gören kadın, çocuk ya da LGBTİ+ bireye tam koruma sağlanırsa bu cinayetler önlenebilir. Eğer bugün sözleşmenin kaldırılmasını değil de, nasıl daha etkin uygulanabiliri tartışıyor olsaydık, katledilen birçok arkadaşımız aramızda olacaktı. Sosyal medyadan katillerin tutuklanması için hashtag çalışması yapmamız gerekmeyecekti."

‘DEVLETİN 3 MAYMUNU OYNADIĞI BİR GERÇEK’

Şiddete karşı yeterli önlem alınmadığı ifade edilen açıklamada, "Bu ülkede kadın kıyımları olduğu ve devletin bunu engellemek bir yana dursun aksine 3 maymunu oynadığı apaçık bir gerçek. Kadın örgütleri olarak bu katliamlara asla sessiz kalmayacağımızı, baskılarınızın, tutuklamalarınızın, eylemlerde bize gösterdiğiniz fiziksel şiddet ve tacizin bizi durduramayacağını bir kez daha tekrar ediyoruz. Bir kadın, bir LGBTİ+ birey, sadece cinsiyetinden dolayı öldürülmeyene, tacize uğramayana dek, istismara uğrayan tek bir çocuk kalmayana dek mücadelemizi sürdürmeye devam edecek, asla sizlere boyun eğmeyeceğiz" denildi. (DUVAR)