İpek Er, sabaha karşı tek başına defnedildi

Uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan ve 33 gün sonra ölen İpek Er'in cenazesi Batman'da sabaha karşı 03.00'te yoğun güvenlik önlemleri altında toprağa verildi. Polis cenazeye katılmak isteyen milletvekillerini ve yurttaşları mezarlığa sokmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 18 yaşındaki İpek Er'in uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sora 16 Temmuz'da intihar girişiminde bulundu. Er, bıraktığı mektupta Siirt'te görevli uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradığını anlatması üzerine ailesi şikayette bulundu. Aynı gün gözaltına alınan Musa Orhan, Adli Tıp Kurumu'nun Er'in cinsel saldırıya uğradığını gösteren raporuna rağmen serbest bırakıldı. İpek Er 33 gündür tedavi gördüğü hastanede dün vefat etti.

Cenazesi otopsi gerekçesiyle 16 saat bekletilen Er, bugün sabaha karşı 03.00'te Asri Mezarlık'ta defnedildi. Mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı, cenaze için Batman'a giden HDP Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Siirt Milletvekili Sıddık Taş, HDP Batman il örgütü üyeleri ile yurttaşların mezarlığa girmeleri polis tarafından engellendi.

'Musa Orhan tutuklansın: İnsanlar adaleti çaresizce sosyal medyada arıyor''Musa Orhan tutuklansın: İnsanlar adaleti çaresizce sosyal medyada arıyor'

İpek Er'in babası: Kızımı arkadaşının evine götürmüşİpek Er'in babası: Kızımı arkadaşının evine götürmüş

Mezarlık girişinde durdurulan milletvekilleri ile polis arasında tartışma yaşandı. Polis, milletvekilleri ve yurttaşlar ile İpek Er'in yakınlarının bir araya gelmemesi için aile üyelerini mezarlığın arkasına kepçe ile açılan yoldan çıkararak Er'in mezarının başına götürdü. Duruma tepki gösteren milletvekilleri "Hukuksuzca uygulamaları yapanlar gün gelecek hesap verecekler" dedi. (Jiyan Haber)