Kurtulmuş: Aileyi bozmaya yönelik ideolojik ve sapkın davranışlar var

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi tartışmalarını başlatan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Aile Kongresi'ne katılarak “Ailenin yıpratılması ya da yeni arayışların ortaya konulması milletin geleceğini felakete sürükleyecek toplumsal virüstür" dedi. Kurtulmuş, "İnsanların evliliği gereksiz görmesi, tek yaşanması gibi bir anlayışın geliştirilmesi aileyle ilgili yaşadığımız sıkıntıların önemli kaynaklarındandır" ifadelerini kullandı ve Türkiye'de 'aile yapısını bozmaya yönelik ideolojik ve sapkın davranışlar' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek gerektiği yönündeki sözlerinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, "Ailenin yıpratılması ya da yeni arayışların ortaya konulması milletin geleceğini felakete sürükleyecek toplumsal virüstür" dedi ve evliliği gereksiz gören veya tek yaşamayı savunanların aile konusunda yaşanan sıkıntıların kaynağı olduğunu söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin (ASBÜ) “Disiplinlerarası yaklaşımla Aile Kongresi-I” düzenleniyor. Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen kongre Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunmasıyla başladı. Twitter’da ailenin önemine dikkat çekmek için hashtag çalışması yapılacağı duyuruldu.

PROF. ÇEVİK: AİLE BİR ZORUNLULUKTUR

Kongrenin açılış konuşmasını ASBÜ Öğretim Üyesi ve Kongrenin Tertip Komitesinden Prof. Dr. Mustafa Çevik yaptı. Çevik, ailenin sonradan icat edilmiş bir araç olmadığını söyleyerek, “İnsanın insanlaşması için bir kurum. Aile insan için bir seçenek değil, doğasıyla birlikte var olan bir kurum. İnsanın onun politikalarını görmemesi, hayatından çıkarması gibi bir durum olamaz. Hepimiz bir beşer olabiliriz ama insanlaşmak bir süreçtir. İnsan acıma ve merhamet duygusunu aile ortamında öğrenir ve bunun için aile bir zorunluluktur” diye konuştu.

MARKSİSTLERE VE FEMİNİSTLERE ELEŞTİRİ

Çevik ailenin önemini anlatırken marksistlere ve feministlere, “Aile ne marksistlerin zannettiği gibi sömürü ve üst yapı kurumudur, ne de feministlerin söylediği gibi kadının sömürülmesi için bir yapıdır. Aile ilk insanla birlikte vardır ve insan doğasının vazgeçilmez özüdür” eleştiri yöneltti.

‘KİRLİ PROPOGANDA TOPLUMUN BEYNİNİ BULANDIRIYOR’

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, herkesin kurtuluş adası olarak gördükleri aileyi konuştuklarını vurgulayarak, “Aile nesil ve medeniyet değerlerimizin temelleridir. Kimi mesnetsiz saldırılara maruz kalıyor. Yapay zeminde gerçekleşen bu söylemler hakikat karşısında yıkılacak” ifadelerini kullandı.

Aydın şiddet olgusu ve istismarla yüzleşmek gerektiğini belirterek, “Ancak kirli bir propaganda çarkının de toplumun beynini bulundurmaya çalıştığının de farkındayız” diye ekledi.

‘TARİHTE AİLESİZ TOPLUM OLMAMIŞTIR’

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan de ailenin felsefesi ve ahlakı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“İnsanlık tarihinde hiçbir saman ailesiz bir toplum olmamıştır ve olmayacaktır. Aristo aile sevgisini devlet sevgisinin temeli olarak söylemiştir... Farabi yetkin olmayan topluluk türlerinin en küçüğü olarak aileyi görmüştür. Şehre ulaşmak için aileyi net şekilde vurgulamıştır. Kişi aile ile sosyalleşmekte, devlet de aile ile güç kazanmaktadır. Şunu sonuç olarak söyleyebiliriz ki sahip olduğumuz medeniyet değerlerimiz, modern dönemlerin yeni ahlak felsefelerini oluşturabilecek iklime sahiptir.”

MEMUR SEN BAŞKANI: NİKAHSIZ, SAPKIN İLİŞKİLER

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son yıllarda birçok kavram ve kurumun anlamsızlaştırıldığına dikmek çekerek, şunları kaydetti:

“Süreçte birçok şeyin köksüzleştirildiğine şahit oluruyoruz... İçinde yaşadığımız dünya baş döndürücü hızla değişiyor. Aile bugün değişen dünya içinde nasibini aldı. Ailedeki değişim yavaş olduğu için konuyu kaçırıyoruz. Aile kurumunda değişkenleri iyi okumak gerekiyor. Sağlıklı toplum için ailenin fıtratını savunmak durumundayız. İnsan için bağ artık yük olarak görülüyor. Nikahsız, sapkın ilişkiler, nikahın yerine görülüyor.”

KURTULMUŞ'TAN 'FITRAT' VURGUSU

AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş ise ailenin önemini şu sözlerle anlattı:

“Dünyanın en önemli toplumsal varlıklarından biri olan bu ailenin korunmasının önemli olduğunu biliyorum... Aile bütün toplumların en önemli özelliklerinden birisi. Ailenin yaradılış ve fıratla ilgisinden başlayarak giriyorum.... Kahinata gelirken eşrefi mahlukat olarak görülen insan ise fıtrat denilen kural üzerine yaratılmıştır. Bu fıtratın temelinde ise Adem ve Havva’dan gelen özellikleri vardır. Bütün insanlık Adem ve Havva’dan yaratılmıştır. Bütün insanlığın anahtar kavramı fıtratı uygun şekilde yaşatmaları ve kendi çevrelerini ona göre şekillendirmeleridir.”

‘AİLE KÖK HÜCREDİR’

“Fıtrat yaratılın ana eksenidir. Toplumu inşa eden ailedir. 19. yy. ailesi başka 21. yy. ailesi başka değildir. İnsanoğlunun kadın ve erkekten oluşan yuvası toplumun kök hücresidir. Bu kök hücre meselesine önemli değir atfetmemiz lazım. Aile bütün insanların ilk mektebidir. Dünyaya ilişkin hangi temel meseleleri öğrendiysek, ilk mektebimiz aileden öğrendik. Bu ilk mektebin çatısını sağlam kurmak zorundayız. Ailenin yıpratılması ya da yeni arayışların ortaya konulması milletin geleceğini felakete sürükleyecek toplumsal virüstür.”

‘KADIN VE ERKEĞİ DÜŞMAN HALE GETİREN ZİHNİYET HASTALIKLIDIR'

“Kadın ve erkek cinsiyet rolleri üzerindeki farklılıkları tartışan değil birbirinin değerini oluşturan Allah’ın iki yarattığıdır... Yaradılışta eş olan kadın ve erkeği birbirine düşman haline getiren zihniyet hastalıklıdır. Aşırı bireyciliğin getirmiş olduğu, aşırı hazcılık akımları ailenin köküne dinamit koymaktadır. İnsanların evliliği gereksiz görmesi, tek yaşanması gibi bir anlayışın geliştirilmesi aileyle ilgili yaşadığımız sıkıntıların önemli kaynaklarındandır.”

‘MARJİNAL ANLAYIŞLARA DİKKATLİ OLACAĞIZ’

"Marjinal yaklaşımlara karşı sonuna kadar dikkatli olacağız. Nesilleri mahveden bu anlayış, Kabil ve Habil’i mahveden anlayıştır. Özellikle kadın ve erkeğin rekabet anlayışını bir kenara koyarak birbirlerini tamamlayanlar olduklarını unutmayacağız. Anneler, babalar ölüme mahkum edilirken bu millet aile büyüklerine sahip çıktı. Aileyi kadın ve çocuktan ayrı olarak savunamayız. Kadına karşı şiddetin bütün yollarını kapatmak zorundayız. Kadına karşı şiddet bir insanlık suçudur. Kadına karşı şiddeti Türk toplumunun özelliği gibi gösterilmesini kınıyorum... Kadınların güçlü noktalara gelmesi için AK Parti olarak çalışıyoruz.“

'İDEOLOJİK VE SAPKIN DAVRANIŞLAR'

“Çocuk hakları üzerinde çalışılmasının önemli olduğunu ifade etmek isterim. Hakları geliştirilmiş çocuk, kusursuz bir aileyi inşa etmek hepimizin sorumluluklarındandır. Türkiye’de aile yapısını bozmaya yönelik ideolojik ve sapkın davranışlara rağmen Türk toplumunun kök hücresi sağlamdır.”

46 KONUŞMACIDAN 11' İ KADIN

3 GÜNDE SADECE 11 KADIN KONUŞACAK Kongre 16 Ağustos gününe kadar sürecek ve “Değer Olarak Aile” , “Aile ve Kültür” , “İktisat Politikaları ve Aile” , “Çalışma Hayatı ve Aile” başlıklarındaki konular ele alınacak. 3 gün olarak planlanan kongrende konuşacak 46 isimden 11’i kadın olması dikkat çekti. (ANKA)