beIN Sports'ta cinsiyetçi sözler: Kadınlar futbolda olmamalı

Real Madrid'in 'pembe forma' kullanmasını eleştiren spiker Melih Şendil, beIN Sports canlı yayınında cinsiyetçi ifadeler kullandı. Şendil, kadınların futbolda olmaması gerektiğini savunup başkan olsa pembe forma da yaptırmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Manchester City arasında oynanan maç sonrası 'pembe forma' üzerinden cinsiyetçi sözler kullanan spiker Melih Şendil'e sosyal medyadan tepki geldi.

Canlı yayında Real Madrid'in pembe formasını eleştiren ve "Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki. Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam" diyen Şendil ayrıca programdaki diğer yorumcu İlker Yağcıoğlu'na da 'Siz yaptırır mısınız?" diye sordu. Yağcıoğlu ise "Ben de yaptırmam" yanıtını verdi.

Kadınların futbolda ve basketbolda da olmaması gerektiğini savunan Şendil, voleybola yakıştıklarını iddia etti. Şendil bu ifadeler sonrası sosyal medyada eleştirildi.

'KALECİLİK BABADAN OĞULA MI GEÇİYOR'

Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, Şendil'in sözleri üzerine "'Ataerkil oyun' ne demek, kalecilik babadan oğula mı geçiyor?" ifadelerini kullandı.

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü ve Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Şengül Hablemitoğlu da, "Abi ağır cinsiyetçi imiş. Bunu göğsünü gere gere söylemiş. Ancak toksikmiş, özündeki dışa vurmuş" diye tweet attı.

Bein Sports: Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruzBein Sports: Melih Şendil'in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz

Gazeteci Melis Alphan ise, "Kadınlar futbol oynamamalıymış, kadınlar futbola yakışmıyormuş. Ayrıca başkan olsa asla pembe forma yaptırmazmışmış. İyi ki şu hayatta başkan değil, hiç kimsesin. Kadın neyi yapar neyi yapamaz anlatıyor hadsiz" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da konuyla ilgili paylaşım yaptı. Türkoğlu, "Kadına yakıştıramadığınız spor dalı varsa bir de onlara söyleyin isterseniz! Biz bütün sporları kadınlarımıza yakıştırıyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz" diyerek tweet attı.

Melik Şendil'e Twitter'da gelen tepkilerden bazıları şöyle: