Antalya'da kadın cinayeti... Döverek öldürdü

Antalya'da Hatice Şimşek'in öldürülmesine ilişkin Gökhan Ç. adlı kişi ve olayla ilgisi olduğu öne sürülen kız kardeşi Ümran Ç. gözaltına alındı. Gökhan Ç, vücudunda morluklar olan Şimşek'e bir gün önce şiddet uyguladığını kabul ederek, "Alkollüydüm, sabah kalktığımda öldüğünü fark ettim" dedi. Zanlı ve kız kardeşi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığı bugünlerde çeşitli illerden hemen her gün kadın cinayeti haberleri geliyor. Antalya Muratpaşa'da da Hatice Şimşek'in (30) katledilmesine ilişkin gözaltına alınan Gökhan Ç. (31), polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gökhan Ç'nin, "Alkollüydüm, sabah kalktığımda öldüğünü fark ettim. Polise haber verdim, neden öldüğünü bilmiyorum, alkollüydük düştü" dediği belirtildi.

11 suçtan kaydı olan şüphelinin sorgusunda daha sonra olaydan bir gün önce Şimşek'e şiddet uyguladığını kabul ettiği öğrenildi.

KIZ KARDEŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Ayrıca olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle Gökhan Ç'nin kız kardeşi Ümran Ç. de gözaltına alındı.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılar, "Kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

VÜCUDUNDA MORLUKLAR VAR

Gökhan Ç, dün 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp,Hatice Şimşek'i evde hareketsiz bulduğunu söylemişti. Eve giden ekipler, vücudunda morluklar tespit edilen Şimşek'in öldüğünü belirlemiş, Gökhan Ç, gözaltına alınmıştı.

Şimşek'in cenazesi de Antalya Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Tabutun cenaze nakil aracına konulması sırasında Şimşek'in yakınları gözyaşı döktü.

Oldukça üzgün olduğu görülen baba Hamza Şimşek, bir yakınının yardımıyla araca bindirildi. Genç kadının cenazesinin Serik ilçesi Gebiz Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

(ANTALYA-AA/HABER MERKEZİ)