Gülsüm Kav: Sosyal medya adalet arayışının bir mecrası oldu

İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasıyla ilgili konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, maddelerin tamamen uygulanmasını istediklerini dile getirdi. Kav, sosyal medyanın hak aramada önemli bir zemin haline dönüştüğünü belirtirken, kadınların mücadelesinin adliye ve meydanlarda da sürdüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) toplanacağı 5 Ağustos'ta kadınların Türkiye'nin dört bir yanında eylem yapacağını söyledi ve gündemdeki İstanbul Sözleşmesi tartışmasını değerlendirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Kav, sözleşmeden çekilme iddialarına karşı “Değil sözleşmeden çekilmek tam maddelerinin uygulanmasını istiyoruz” dedi. Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) sözleşme hakkındaki son açıklamasının ardından konunun MYK’de gündeme gelmeyebileceğini söyleyen Kav, “Tartışmalı ve 5’inde gündeme alıp almayacakları bilinmiyor ancak KADEM’in açıklamasından sonra durum tartışmalı hale geldi” ifadelerini kullandı.

'KADINLAR ADLİYE VE MEYDANLARDA DA MÜCADELE EDİYOR'

Sosyal medyanın ‘adalet arayışının bir mecrası haline geldiğini’ belirten Gülsüm Kav,  kadınların adliyelerde ve alanlarda da mücadele ettiğini dile getirdi ve eylem çağrısında da olduğu gibi kadınların neden sosyal medya paylaşımlarıyla kadın cinayetlerine dikkat çekmeye çalıştığını şu sözlerle açıkladı:

“Sosyal medya adalet arayışının bir mecrası oldu. Şule Çet ve ondan sonraki cinayetlerde adalet hesapları açıldı. Hak arayışının önemli zemini oldu ancak mücadele tek başına orayla yürümüyor. Meydanlarda ve adliyelerde mücadele eden kadınlar var. Hemen her gün birden fazla dava izleyerek, sadece sosyal medya ile kalmayan mücadelesi var kadınların.

Sosyal medya ve kamuoyu oluşturmaya gerek kalmaksızın kolluk görevlilerinin görevlerini yapması da gerekir. Öyle olmadığı için kadınlar seslerini buradan duyurmaya çalışıyor ve bize de oradan ulaşmaya çalışıyorlar.”

AK Parti’nin Meclis’ten geçirdiği ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşan sosyal medya düzenlemesini de eleştiren Kav, “Adalet arayışımızı kısıtlamaya çalışıyorlar ama biz her durumda bir yolunu bulacağız” diye konuştu. (ANKA)