Ivanka Trump'ın 'kadın' paylaşımına tepki

Türkiye'deki kadınların başlattığı ve İstanbul Sözleşmesi'ne dikkat çektikleri 'Challenge accepted' (Meydan okuma kabul edildi) akımına pek çok dünya yıldızından sonra ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump da destek verdi. Ivanka Trump, “Kız kardeşliğe, beni destekleyen ve ilerlemem için bana itici güç olan kadınlara minnettarım" dedi. Ancak Donald Trump'ın kadın düşmanı ifadelerine tepki göstermeyen Ivanka Trump samimi bulunmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pınar Gültekin'in Muğla'da öldürülmesi ve iktidara yakın isimler tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin hedef alınmasının ardından Türkiye'deki kadınların sosyal medyada başlattığı kampanyaya dünyanın dört bir köşesinden destek mesajı geldi. Aralarında Michelle Pfeiffer, Sofia Vergara, Nicole Kidman Juliette Lewis ve Eva Green'in de bulunduğu ünlülerin, siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak desteklediği 'Challenge accepted' (Meydan okuma kabul edildi) akımına ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump da destek verdi.

Instagram hesabından siyah beyaz bir fotoğrafını paylaşan Ivanka Trump, “Kız kardeşliğe, beni destekleyen ve ilerlemem için bana itici güç olan kadınlara minnettarım! Her yeni gün, ışığı yaymak ve çevremizdeki insanları cesaretlendirmek için sayısız -büyük ya da küçük- fırsatlar getiriyor. Hadi birbirimizi sevelim, destekleyelim ve güçlendirelim. Hepimiz anneyiz. Her birimiz eşsiz ve güzel bir şeyi bu dünyaya getiriyoruz. Hadi birbirimiz sevelim. Tüm takipçilerime, sevgiyle liderlik etmek için meydan okuyorum. Geleceği şu anı yaşarken yaratırsın” diye yazdı.

Ancak ABD Başkanı Trump'ın kadınları hedef alan sözleri nedeniyle Ivanka Trump samimi bulunmadı. Sosyal medya kullanıcıları, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren’i Algonkin Kızılderili'si olan Pocahontas’e benzeten, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi ‘deli’ ve Kaliforniya Kongre Üyesi Maxine Waters’i ‘düşük IQ’lu’ diye nitelendiren Trump'ın 'kadın düşmanı' ifadelerini hatırlatarak babasını eleştirmeyen Ivanka Trump'a tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)