Erkek şiddeti 10 günde 13 can aldı

Erkek şiddeti, 10 günde 13 kişinin ölümüne neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda devletlere sorumluluklar yükleyen İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesi için iktidara yakın isimlerden hükümete çağrıların yapıldığı günlerde erkek şiddeti durmuyor. Pınar Gültekin'in cesedinin bulunduğu 21 Temmuz'dan beri 13 kişi erkek şiddeti sonucu öldürüldü.

Sivas’ta, 30 Temmuz günü eski eşinin ailesinin evine giden D.D. isimli kişi, eski eşinin annesi Döndü Kandur, babası Turgut Kandur, kardeşi Serkan Kandur ve kardeşinin eşi Beyza Kandur’u silahla ateş ederek öldürdü.

Aynı gün, Ankara'da Emine Yanıkoğlu ve İstanbul'da Derya Aslan eşleri tarafından öldürüldü. Niğde'de yaşayan Süheyla Yılmaz da eski eşinin bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Yılmaz'ın anne ve babası ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İzmir'de yüzbaşı rütbesindeki E.T., 4 yaşındaki kızı N.T.'yi öldürdükten sonra intihar etti.

Mersin'in Anamur ilçesinde yaşayan İsmet Ateş, 26 Temmuz'da boşanmak isteyen eşi Sümeyye Ateş ve kayınvalidesi Şule Bilgin'i öldürdü.

22 Temmuz'da ise İstanbul'da Bahar Özcan, Diyarbakır'da da Mücella D. eşleri tarafından katledildi.

Seher Fak da, 21 Temmuz'da oğlunun silahlı saldırısı sonucu vefat etti.