Saadet Partili Savaşan hakaretten gözaltına alındı

Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın Esma Kılıçaslan ve Adviye Gül İsmailoğlu ile birlikte Ayasofya açılışından fotoğraf paylaştı. Saadet Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Savaşan hakaret içeren yorumda bulundu, tepkiler üzerine özür diledi. Kadınlar özürü kabul etmediklerini açıkladı. Savaşan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayasofya açılışına katılan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve beraberindeki iki kadının paylaştığı fotoğraf üzerine hakaret eden Saadet Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanı Ebubekir Savaşan gözaltına alındı.

Hilal Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminde ölen İbrahim Yılmaz’ın eşi Esma Kılıçaslan ve yine 15 Temmuz gecesi yaralanan Adviye Gül İsmailoğlu’nun paylaştığı fotoğrafı hakaret ederek paylaşan Savaşan, daha sonra özür diledi. Kaplan bu özrü kabul etmediklerini ve dava açacaklarını sosyal medya hesabından açıklamıştı. Kılıçaslan ise, "15 Temmuz Şehidi İbrahim Yılmaz’ın eşi olarak, Twitter hesabı açmış bulunmaktayım. Bu vesile ile, şahsıma ve Hilal Kaplan hanımefendiye yapılan sözlü saldırıyı büyük bir teessür ile karşılıyor sizlerin yorumuna ve yargının kararına bırakıyorum" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)