'İstanbul Sözleşmesi'ni elimizden alamazsınız'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İstanbul Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmek istenmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İstanbul Kadın Meclisi'nin çağrısıyla, Kadıköy'de Beşiktaş iskelesi önünde bir araya gelen kadınlar, istismar faillerine af getirecek olan yasa tasarısı ile İstanbul Sözleşmesi’nin geri çekilmek istenmesine tepki gösterdi.

“İstanbul Sözleşmesi 6284 uygulanacak. Kadınlar eşit yaşayacak” pankartı açan kadınlar, katledilen kadınların fotoğrafını taşıdı ve sık sık “Yaşasın kadın dayanışması”sloganı attı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri, Fidan Ataselim, “Kimse İstanbul Sözleşmesi’ne göz dikemeyecek. İstiyorlar ki kadınlar sessiz kalsın, güçsüz kalsın, o koca kudretli devlet, erkekliğin arkasında sapasağlam dursun. Öyle olmayacak. İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlar şiddetin sebebi olarak yine kadınları göstermek istiyorlar. Her gün kadınlar çocuklarıyla birlikte, çocuklarının gözü önünde öldürülüyor” diye konuştu. (Evrensel)