Ayşe Karaman'ın ölümüne neden olan ilaç araştırılacak

Ankara'da, anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın ölümüyle ilgili Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın tutuksuz yargılandığı davada mahkeme Karaman'ın ölümüne neden olan ilacın araştırılmasına karar verildi. Karaman ailesinin reddi hakim talebi de reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın erkek arkadaşı Özgür Tarhan'ın evinde ölü bulunmasına ilişkin açılan davanın yedinci duruşması görüldü. Bir önceki celse cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için ertelenen duruşmada, Karaman'ın ölümüne sebep olan Fentanyl isimli ilacın etkilerinin Adli Tıp Kurumu'nda ve Eczacılar Odası'nda araştırılmasına karar verildi.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Karaman ailesinin avukatı Tevfik Tolga Beyendi, davaya ilişkin yaptığı açıklamada reddi hakim talebinde bulunduklarını ancak kabul edilmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Son 3 celsede bizim Ayşe'nin ölümüne sebep olan Fentanyl isimli ilaca ilişkin olarak bu ilacın etkilerinin araştırılması için Adli Tıp Kurumu'ndan sorulmasına ilişkin taleplerimiz dosyaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddedilmişti. Biz de bu celse öncesinde bu taleplerimizin reddini gerekçe göstererek mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğinden bahisle heyeti reddettik. Ancak bu talebimiz reddedilerek ret kararı yönünden incelenmesi için Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi" dedi.

KARAMAN'IN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN İLAÇ ARAŞTIRILACAK

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını açıklamadığına da dikkat çeken Beyendi, "Savcılık makamı esas hakkındaki mütalaasını vermeyerek ölüme sebep olan Fentanyl isimli ilacın araştırılmasını istedi. Mahkemede ilacın etkilerinin neler olduğunun Adli Tıp Kurumu'ndan ve Eczacılar Odası'ndan sorulmasına karar verdi" ifadelerine yer verdi. (DUVAR)