Üç kızını 'korona aşısı' diye kandırıp 'sünnet' ettiren babaya dava açıldı

Mısır'da üç kızını yalan söyleyerek doktora götürüp 'sünnet' ettiren babaya dava açıldı. Kızlarını korona aşısı olacakları iddiasıyla doktora götüren baba üç yıla kadar hapisle yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'da üç kızını korona virüsüne karşı aşı olacaklarını söyleyerek kandırıp 'sünnet' ettirdiği ortaya çıkan babaya dava açılacak. Mısır Başsavcılığı, üçü de 18 yaşın altında olan çocukların hem babalarına, hem de ameliyatı gerçekleştiren doktora dava açıldığını duyurdu.

Savcılık açıklamasına göre babaları, üç kızını korona virüsü aşısı yaptıracaklarını söyleyerek kandırdı. Babanın yalanını fark etmeyen çocuklar klinikte iğneyle uyuşturuldu ve 'sünnet' işlemi gerçekleştirildi. Olay, çocukların annelerinin durumu fark edip ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı.

Mısır hükümeti, 'kadın sünneti' işlemini 2008'de yasaklamış, 2016 yılında da suç kapsamına almıştı. Mevcut yasa çerçevesinde bu işlemi gerçekleştiren doktorlara yedi yıla kadar, bu yönde talepte bulunan kişilere de üç yıla kadar hapis öngörülüyor. Ancak 'kadın sünneti'nin Mısır'da hem Müslümanlar hem Hıristiyanlar arasında yaygın olmasına rağmen şu ana dek kimse bu yasa çerçevesinde ceza almış değil.

BM Çocuk Fonu UNICEF'in 2016'da gerçekleştirdiği bir anlete göre, Mısır'da 15-49 yaş arasındaki çocuk ve kadınların yüzde 87'si bu işleme maruz bırakılmış durumda. (DIŞ HABERLER)