Ayşe Karaman'ın doğum gününde adalet arayışı

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın ölümüne ilişkin yargılanan erkek arkadaşı Anestezi Uzmanı Dr. Özgür Tarhan'ın geçen ayki tahliyesinin ardından anne Feride Karaman, kızının doğum gününde bir kez daha adalet istedi. Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Karaman, "309 gündür ağlıyorum. Kızımın adaleti sağlanana kadar vazgeçmeyeceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, geçen yıl 29 Temmuz’da, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan’ın, evinde ölü bulundu. Yapılan incelemede genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve ‘propofol’ etken maddeli anestezi ilaçları bulundu.

MÜEBBET İSTENİRKEN TAHLİYE EDİLDİ

Soruşturma kapsamında Ayşe Karaman'ın damar yoluna ilaç enjekte ederek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Özgür Tarhan hakkında, Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan dava açıldı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen sanık Özgür Tarhan, davanın 4 Mayıs'ta yapılan  beşinci celsesinde delilleri karartma ihtimali olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi.

AYŞE KARAMAN'IN DOĞUM GÜNÜNDE ADALET ARAYIŞI

Mahkeme tarafından verilen karara tepki gösteren Karaman ailesi, avukatı Tolga Beyendi aracılığı ile tahliye kararına itiraz etti. Mahkeme süreci devam ederken Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman, kızının doğum günü olan 1 Haziran'da Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. Kadın örgütlerinin de destek verdiği açıklamada anne Karaman, "Adalet istiyorum" dedi.

ANNE KARAMAN: 'BEN 309 GÜNDÜR AĞLIYORUM'

Kızının bugün doğum günü olduğunu ve yaşasaydı 26 yaşına gireceğini belirten anne Feride Karaman, "Kızımın ölümü basit bir trafik kazası değil. Benim kızım o adamın evinde öldü. Benim çocuğum saplantılı bir manyağın elinde öldü. Kızıma ağrı kesici vermek için damar yolu açtığını mahkemede kendisi söyledi. Şimdi elini kolunu sallaya sallaya dışarıda dolaşıyor. Ben 309 gündür bir anne olarak ağlıyorum. Bu kapıda adalet bekliyorum. Yetkililere sesleniyorum. Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Adalet Bakanlığına mektup yazdım; 'Canım yanıyor' dedim. Cevap alamadım. Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrıda buluyorum: Kızımın katili tutuklansın. Kızımın adaleti sağlanana kadar vazgeçmeyeceğim" diye konuştu.

'KADIN CİNAYETLERİ SONA ERENE KADAR VAZGEÇMEYECEĞİM'

Kadın cinayetleri sona erene kadar mücadelesine devam edeceğini anlatan Karaman, "Benim yavrum öldü, başka çocuklar ölmesin diye mücadeleden asla vazgeçmeyeceğim. Beni her zaman Ankara Adliyesi'nde göreceksiniz. Ben adalet aramaktan asla vazgeçmeyeceğim. Mahkeme sanık Tarhan'ı tahliye ederek ödüllendirdi " dedi.

AVUKAT BEYENDİ: İTİRAZIMIZ DURUŞMADAN 18 GÜN SONRA ÜST MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Ayşe Karaman ailesinin avukatı Tolga Beğendi ise, "Sanığın kuvvetli suç ve kaçma şüphesine rağmen sanık adlı kontrol dahi uygulanmaksızın tahliye edildi. Bu hukuksuz kararı kabul etmemiz mümkün değil, gerekli itirazları yaptık. Tahliye kararının verildiği duruşmanın üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen duruşma zaptı UYAP'ta görünmüyor. Tahliyeye ilişkin itirazımız duruşmadan 18 gün sonra üst mahkemeye gönderildi. Üst mahkemenin tahliye kararını bozacağına inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.