Karaburun Kadın Platformu: Bu yasa tasarısını aklınıza bile getirmeyin

İzmir'de Karaburun Kadın Platformu çocuk yaşta evliliklerin önünü açan taslağın yeniden gündeme gelmesine karşı toplandı. Kadınlar, "Kız çocuklarının hayatlarını karartmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Çocuk yaşta evliliklerin önünü açan taslağın yeniden gündeme getirilmesine tepkiler devam ediyor. Karaburun Kadın Platformu yaptıkları basın açıklamasıyla çocuk istismarcılarının affına yönelik yasa tasarısının gündeme getirilmesini protesto etti.

“Çocukların hayatını karartmayın”, “İstismarın affı olmaz”, “Çekin ellerinizi çocuklarımızdan” dövizlerinin açan kadınlar, Karaburun Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklamasını okudular.

'BİLİN Kİ BU SÖZDE AF TASARISINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Son yıllarda, birbiri arkasına, kadınların ve kız çocuklarının hayatlarını karartan düzenlemelerin gündeme geldiği hatırlatılan açıklamada, pandemi koşullarında bile saldırıların hız kesmediği ifade edildi. Şimdi de istismarların affedilmesinin planlandığı ve kız çocuklarını cinsel olarak istismar edenleri, bu çocuklarla evlendirip aklamanın tasarlandığına dikkat çekilen açıklama şöyle devam etti:

“Böylece ne 14 yaşını tamamlamamış kız çocuklarına karşı cinsel istismar suçu işlemiş olan, bu çocuklardan 15-20 yaş büyük erkekler, ne de suçu azmettiren aileler ceza alacak. Bu yasal düzenlemenin bayram sonrasında meclis açıldığında gündeme getirilmesi planlanıyor. Bu yasa tasarısını değil meclise, aklınıza bile getirmeyin. Kadınların örgütlü gücü, her defasında, erkek egemen düzenlemelerin önünde set olur; kadınların ve kız çocuklarının kazanımlarının bir çırpıda geri alınmasına müsaade etmez. Bilin ki bu sözde af tasarısına da asla izin vermeyeceğiz. Kız çocuklarının hayatlarını karartmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması” (DUVAR)

Etiketler İzmir yasa karaburun