Türkiye'deki İranlı rapçiye istismar tepkisi

İranlı rapçi Amir Tataloo çocuğun cinsel istismarı paylaşımıyla gündem oldu. İranlı kadınlar tepkili.

Google Haberlere Abone ol

Burçak Görel

DUVAR - İranlı rapçi Amir Tataloo çocuğun cinsel istismarına yönelik paylaşımlarıyla gündemde. İnstagram hesabı üzerinden yayınladığı, 15-17 yaşlarındaki kız çocuklarına dair yaptığı cinsel içerikli çağrılar İranlı kadın hakları savunucularının tepkisine yol açtı.

Ülkesinde rejim karşıtı söylemleri, uyuşturucu ve 'ahlak dışı davranışlar' sebebiyle idam cezasına çarptırılan Tataloo, İran’ın isteği üzerine Interpol’ün kırmızı bültenle arananlar listesine alınınca 28 Ocak 2020 tarihinde Türkiye’de gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bu süreçte Türkiyeli ve İranlı hayranları sosyal medyada “Free Amir Tataloo” (Amir Tataloo’yu serbest bırakın) paylaşımları yapmıştı.

Tataloo şimdi ise Instagram üzerinden yaptığı çocuğun cinsel istismarına yönelik paylaşımlarıyla gündemde. 4.4 milyon takipçili İnstagram hesabında "Türkiye'de küçük yaştaki kızları izleyebilmek ve kendilerinin İstanbul'daki evine davet edilmeleri için videolar göndermelerini" isteyen Tataloo, aynı zamanda takipçilerine “Instagram'da aktif olmamı istiyorsanız bana birlikte olmam için 17 yaşında atletik vegan bir kız bulun” mesajı yazdı. İranlı rapçinin bu sözlerine İranlı hak savunucuları, suç niteliği taşıdığı gerekçesiyle tepki göstererek, Türkiye’ye Tataloo hakkında yasal işlem başlatılması çağrısı yaptı.

.

Etiketler kadın İranlı rapçi