Berfin Özek şikayetini geri çekti

Berfin Özek, yüzüne asitli saldırıda bulunan Casim Özan Çeltik hakkındaki şikayetini geri çekti. Çeltik'in, yıl sonuna kadar korona virüsü nedeniyle "izinli sayılacak" hükümlüler kapsamında tahliye olması bekleniyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Casim Ozan Çeltik adlı erkek tarafından geçen yıl asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek, şikayetini geri çekti. Berfin'in Çeltik'i hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini Avukat Mehtap Sert, açıkladı. Sert, bu kararından dolayı artık Özek'le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacaklarını açıkladı. Berfin Özek'i dava sürecinden büyük destek veren İskenderun Kadın Platformu da yaptığı yazılı açıklama ile Özek ile ilgili herhangi bir çalışmada yer almayacaklarını duyurdu.

Berfin Özek'in azlettiği avukatlarından Nevzat Ercan de Berfin Özek'in "Onu seviyorum, onunla evlenmek istiyorum o da benimle evlenmek istiyor" dediğini söyledi. Ercan, sanık Çeltik'in bu durumda yeni yasa yürürlüğe girerse çıkma olanağına sahip olduğunu belirtti.

Avukat Hülya Gülbahar da Cumhuriyet'e yaptığı açıklamalarda saldırgan Casim Ozan Çeltik'in aftan yararlanacağını belirtmişti. Gülbahar, “Bu düzenlemeyle Berfin Özek’in yüzüne asitli saldırıda bulunan kişi aftan yararlanacak. Fiziksel ve manevi yaraları kapanmayan bir kadın, şimdi saldırganı karşısında bulacak” demişti.

Berfin Özek, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Buluttepe Mahallesi'nde 15 Ocak 2019’da saldırıya uğramıştı. TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülüp kabul edilen infaz paketinde, korona virüsü nedeniyle yıl sonuna kadar “izinli sayılacak” hükümlüler arasına kapalı cezaevinde kalan “cinsel suçlar” ve “kasten öldürme” suçlarından cezaevlerinde bulunanların da yararlanacağı ortaya çıkmıştı. Özek'e saldıran Çeltik de bu kapsam dahilinde tahliye olabilecek. (HABER MERKEZİ)