Kadir Şeker hakkında 18 yıla kadar hapis istemi

Şiddet gördüğünü düşündüğü kadına yardım etmek isterken kadının sevgilisiyle arbede yaşayan ve adamın ölümünden sorumlu tutulan Kadir Şeker hakkında 18 yıla kadar hapis istendi. Dava 29 Nisan'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında dava açılan Kadir Şeker hakkında 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istendi. Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan yargılanacağı dava 29 Nisan 2020'de başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Konya'da 5 Şubat 2020'de Piri Reis Parkı'nda Ayşe D. ve Özgür Duran arasında tartışma çıktı. Bu sırada parktan geçen Kadir Şeker, kadının şiddet gördüğünü düşünerek Özgür Duran'a müdahale etti. İkili arasındaki arbedede, kalbinden bıçaklanan Duran öldü. Şeker, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Daha sonra Konya 3. Sulh Ceza Hakimliği, Şeker için yapılan tahliye talebini reddetti.

ERDOĞAN 'İNSANİ DURUŞ' DEMİŞTİ

Olayın ülke gündemine oturmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şeker hakkında “Kadir, insani ve vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargıyla ilgili. Temenni ederiz ki adil bir karara varılır” demişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise “Olay daha yeni, zaman vermek lazım. Savcı verileri topluyor, soruşturma devam ediyor. Bu soruşturma sonucunda karara varılacak. Savcılık makamı kişilerin yalnızca aleyhine olan verileri toplamıyor. Kişinin lehine olanlar varsa onları da toplayarak soruşturmayı bitirecek. Şu anda kimse Kadir suçludur diyemez fakat bir ceset var ortada. Olay meşru müdafaa mı haksiz tahrik mi? Ya da farklı bir durum mu var bunların hepsi soruşturmadan sonra ortaya çıkacak” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ/AA)