CHP'li 13 kadın vekilden 8 Mart mesajı

CHP'li 13 kadın milletvekili TBMM Genel Kurulu'nda 'İtirazımız var' başlıklı metni okudu. Vekiller, "Durun ve bir dakika dinleyin. Bize dayattığınız gündemin dışında, tüm kadınlar adına söyleyecek sözümüz var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Genel Kurulu'nda söz alan 13 CHP'li kadın milletvekili 8 Mart için “İtirazımız var” başlıklı aynı metni okudu. Kadınlar, "Şiddetsiz, savaşsız, özgür ve eşit bir dünyayı, size rağmen var edecek kadınlar var! Biz varız!” dedi.

Kadın milletvekillerinin okuduğu metinde şu ifadeler yer aldı: “Durun ve bir dakika dinleyin. Bize dayattığınız gündemin dışında, tüm kadınlar adına söyleyecek sözümüz var. Reva gördüğünüz hayatların, yasakladığınız sokakların, hapsettiğiniz evlerin, sahiplendiğiniz bedenlerin, uygun gördüğünüz rollerin üstüne, edecek iki çift lafımız var! Fıtrat diyerek eşitliği yok sayan zihniyetinize, siyasi çıkarlarınıza göre verdiğiniz hükümlerinize, itirazımız var! Emeğimizin sömürülmesine, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, itirazımız var! Verdiğiniz sözleri tutmamanıza, yasaları etkin uygulamamanıza, itirazımız var! Her gün en az bir kız kardeşimizi hayattan kopartmanıza, itirazımız var! Durdurmadığınız şiddeti; erkeklik ve hamaset söylemleriyle meşrulaştırmanıza isyanımız var! Ve bilin ki; şiddetsiz, savaşsız, özgür ve eşit bir dünyayı, size rağmen var edecek kadınlar var! Biz varız!” (DUVAR)