Van’da 8 Mart kutlaması

Van'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Kutlamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Van Milletvekili Muazzez Orhan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyeleri ve binlerce kadın katıldı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. Düzenlenen etkinliğinde konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, eş başkanlık sisteminin kırmızı çizgileri olduğunu ve bundan asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu yıl Van’da “Direnişi örgütlüyor, özgürlüğe yürüyoruz” çağrısıyla Kültür Sokağı’ndaki bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Kutlamalara HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Van Milletvekili Muazzez Orhan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyelerinin yanı sıra binlerce kadın katıldı.

Kutlamalarda konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kadınlar için sadece 8 Mart’ın değil tüm günlerin direniş günü olduğunu söyledi. Rojava ve Şengal’de IŞİD'i kadınların yendiğini belirten Başaran, "Sayın Öcalan 1999 yılından bu yana ağır tecrit koşullarında tutuluyor. Tecridin ne olduğunu 5 bin yıldır tecrit altında tutulan biz kadınlar çok iyi biliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar biz sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Siyaseti de, toplumu da kadınlar özgürleştirecek ve demokratikleştirecek" dedi.

Konuşmaların ardından şölen müzik dinletisi ve halaylarla son buldu. (DUVAR)