Feminist Gece Yürüyüşü öncesi Taksim metrosu kapatıldı

Kadınların İstiklal Ceddesi'nde yapacakları 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü öncesinde Taksim metrosu kapatıldı. Kararı alan İstanbul Valiliği ayrıca Şişhane durağının İstiklal Caddesi ve 6. Daire giriş-çıkışlarının da kapatılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği, bu akşam Taksim'de İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü öncesinde, Yenikapı-Hacıosman metro hattındaki Taksim istasyonunun kapatılmasına karar verdi. Valilik ayrıca Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi ve 6. Daire giriş-çıkışlarını, F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattını da ulaşıma kapattı.

Ankara'da kadınlar gece yürüyüşü de yaptı: Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz!Ankara'da kadınlar gece yürüyüşü de yaptı: Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz!

Ayrıca Beyoğlu'nda bazı yollar bugün trafiğe kapatılacak. Saat 15:00 itibariyle kapanacak yollar şöyle:

Taksim Meydanı (Büfeler Önü)- İstiklal Caddesine bağlanan yol, Refik Saydam Caddesi'nden Asmalı Mescit Caddesi'ne giriş-çıkış, Ensiz Sokak-İlk Belediye Caddesi kesişimi, Balo Sokak-Turnacıbaşı Caddesi kesişimi, Sadri Alışık Sokak-Atıf Yılmaz Caddesi, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokak'tan İstiklal Caddesi'ne gidiş istikameti, Yeni Çarşı Caddesi-İstiklal Caddesi kesişimi Taksim Tünel girişi İstiklal Caddesi istikameti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İstanbul Valiliği'nin kararı ile M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı yolcu alımına kapatılmıştır. Ulaşıma açılma kararı da yine Valilikçe belirlenecektir" ifadesini kullandı.

KADINLAR 19:00'DA TAKSİM'DE

8 Mart Kadınlar Günü kapsamında 18. kez Feminist Gece Yürüyüşü düzenleyecek için kadınlar Taksim'de bir araya gelecek. Buluşma saat 19.00'da Fransız Kültür önünde başlayacak.

Yürüyüş öncesi Taksim Meydanı polis tarafından demir bariyerlerle çevrildi.

Taksim Meydanı bariyerlerle kapatıldı. (Fotoğraf: T24)

(HABER MERKEZİ)

Kadınlar 8 Mart'ta 'Gece Yürüyüşü' yapacakKadınlar 8 Mart'ta 'Gece Yürüyüşü' yapacak