Kadınlar soruyor: Vakıflara var, kadınlara niye yok?

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, parasını ödemelerine rağmen Pendik Belediyesi'nin kendilerine salon tahsis etmemesi üzerine protesto başlattı. Sosyal medyada #CevapVerPendik etiketiyle kampanya başlatan kadınlar, "Düğüne, sünnete, dini kurumların ve vakıfların etkinliklerine salon tahsis etmekte bir sakınca görmeyen Pendik Belediyesi, neden kadın derneğinin etkinliğine salon vermiyor?" sorusunu yöneltiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, Pendik Belediyesi'nin dini kurumlara ve vakıflara salon tahsis edip kendilerine etmemesine tepki olarak sosyal medyada protesto başlattı. Birçok kadın #CevapVerPendik etiketini kullanarak Pendik Belediyesi'nden cevap bekliyor.

VAKIFLARA, DİNİ KURUMLARA VAR, KADINLARA YOK

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, 23 Şubat'ta Cam Keramik İş Sendikası ile ortaklaşa bir İşçi Kadın Buluşması düzenlemek istedi. Pendik Belediyesi'nden Ahi Evran Salonu'nu talep eden kadın derneği, 'parasını ödemek koşuluyla salonu alabileceklerini' belirtti. Fakat belediye daha sonra parası ödenmiş ve rezerve edilmiş salondaki etkinliği iptal etti ve Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'ni kast ederek “Biz o derneğe yer vermiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği sosyal medyada protesto kampanyası başlattı. Dernek belediyeye "Düğüne, sünnete, dini kurumların ve vakıfların etkinliklerine salon tahsis etmekte bir sakınca görmeyen Pendik Belediyesi, görüşmeler tamamlanmış, istediği kira yatırılmış olmasına rağmen neden kadın derneğinin etkinliğine salon vermiyor?" diye sordu ve sosyal medyada #CevapVerPendik etiketiyle paylaşımlar başlattı.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin açıklaması şöyle:

"Pendik Belediyesi’ne soruyoruz;

6 yılda derneğimize şiddete uğradığı, ölümle tehdit edildiği, yoksullukla baş edemediği için, çocukları istismara uğradığı için başvuran kadınların sayısı bini aştı. Bu vakalardan biz nasıl haberdarsak belediyenizin kurumları da haberdar. Gereğini yerine getirmediğiniz sorumluluklar yüzünden kadınların yaşadıkları sorunlar katmerlenirken, kadınların etkinliğimizde anlatacakları sorunları duymak istemediğiniz için mi bize yer vermediniz?

Seçim zamanı hatırlanıp sonra kapılar yüzüne kapatılan tüm kadınları bize güç vermeye, birlik olmaya çağırıyoruz."

(HABER MERKEZİ)